Hirdetés

Optimistának tűnik az Apple az iPhone 14 eladásait illetően



|

Ha minden igaz, az idén is rengeteg új iPhone-t boríthatnak a piacra a cupertinóiak.

Hirdetés

Már több elemzőcég is rámutatott, hogy a PC-s szegmenshez hasonlóan az okostelefonos piac is megszenvedi a COVID-világjárvány utái időket, jóval gyengébb eredményt produkálva a megelőző éveknél.

A szakértők ugyanakkor egyetérteni látszanak abban, hogy az Apple az androidos konkurenciánál kisebb visszaeséssel vészelheti át a vihart, mivel eleve csak a tehetősebb vásárlókat célzó prémium szegmensben vadászik. Ha hihetünk a Bloomberg legfrissebb jelentésének, akkor maguk a cupertinóiak is bizakodóak a közeljövőt illetően.

A hírügynökség ugyanis arról értesült, hogy az almás cég 90 millió iPhone 14-szériás készülék legyártását kérte a beszállítóitól, amely megegyezik a tavaly ősszel bemutatott iPhone 13 keretével. Ebből arra következtethetünk, hogy az Apple a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére sem számol a kereslet csökkenésével.

Hirdetés

Az iPhone 13 előtti években az értesülések szerint 75 milliós darabszámokkal dolgoztak Tim Cookék, a Bloomberg pedig úgy tudja, hogy 2022-ben összesen 220 millió készüléket gyártatnak le a partnereikkel. Ebbe a mennyiségbe viszont már beleszámítanak a kínálatban tartott korábbi iPhone-ok és a tavasszal piacra dobott belépő szintű opció, az iPhone SE is, amely egyébként állítólag messze nem fogy olyan jól, mint amire az Apple számított.

Az iPhone 14-széria a várakozások szerint valamikor szeptemberben, jó eséllyel a hónap második keddjén fog bemutatkozni, és összesen 4 készüléket tartogat. Az iPhone 14 Pro és Pro Max 48 megapixeles kamerával és a Face ID szenzorsziget eltüntetésével csábíthatja a vásárlókat, míg az iPhone 14 alapmodellek eladásait a változatlan ár és az 5,5 hüvelykes minit váltó új, 6,7 hüvelykes opció hajthatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.