Hirdetés

Órajel világrekordot döntött az RTX 4090



|

CPU-i magasságokba ért az Nvidia új videokártyája.

Hirdetés

Miközben még mindig azon hüledezünk, hogy milyen elképesztően erős és drága az Nvidia legújabb sorozata, a hardverek teljesítményének kimaxolásával foglalkozó csapatok már javában nyúzzák az új vasakat, és érnek el eddig elképzelhetetlennek tűnő magasságokat.

Tegnap írtunk nektek a Galax RTX 4090-esrő, ami akár 1200 W felvételére is képes lehet. Na, meg is érkezett vele az első rekord.

A világrekordért a Team OGS felel, akik egy Galax RTX 4090 HOF videokártyát tudtak eddig nem látott sebességre gyorsítani.

Hirdetés

Ezen a modellen, direkt azoknak, akik élnek-halnak az OC-ért, két darab 16 tűs tápcsatlakozó található, aminek köszönhetően a magórajelet egészen 3705MHz-ig (3,705GHz) tudták feltolni.

Ugyan a GPUPI grafikai nem megterhelő benchmark, az RTX 4090 a 3DMark Port Royalban is foglalta el a trónt, ott pedig nem is volt szükség ilyen őrületes órajelre. Ott 'csak' 3570MHz-ig pörgött fel a videokártya, amivel 31,096 pontot hoztak össze. Ez összesítésben itt az ötödik helyre volt elég, de minden előtte lévő bejegyzéshez két darab RTX 3090-et használtak, szóval egyedüli teljesítményben abszolút legyőzhetetlen a Galax őrületes RTX 4090-ese.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.