Hirdetés

Órákon át sztrájkolt az Outlook spamszűrője



|

Sokan panaszkodtak rá, hogy átengedi a szemetet a Microsoft levelezőrendszere.

Hirdetés

Az Outlook igazi veteránnak számít a Microsoft repertoárjában, hiszen a redmondiak még 1997-ben, az Exchange Server 5.0 részeként tették elérhetővé a mai napig közkedveltnek számító e-mail kliensüket, amelyhez a Hotmail 2012-es átkeresztelése óta egy azonos néven futó levelezési szolgáltatás is tartozik.

Felhasználói körökben közhelynek számít, hogy a spamszűrés sosem volt az Outlook erőssége, tegnap azonban elérte a mélypontot a platform.

Hirdetés

A nap során ugyanis rengetegen kezdtek panaszkodni, hogy még a szokásosnál is több levélszemét jut el a szűrt (Focused) üzeneteik közé. A legtöbben a Twitteren sírták el a bánatukat, a mikroblogon számos beszámolót olvashattunk a problémáról például itt és itt, vagy a lenti, beágyazott posztban.

A spamcunami tegnap reggel érte el a felhasználókat, akikre órákon át ömlött a levélszemét, mire a Microsoft helyreállította a rendet. A redmondiak sajnos nem közölték, hogy mi okozta a problémát, de a bejegyzések alapján nem csak az Egyesült Államokban élő felhasználókat sújtotta a kellemetlenség.

Az Outlook spamszűrője tehát ismét a régi, ami ugyan nem azt jelenti, hogy kifejezetten hatékonyan végzi a dolgát, de legalább már nem enged át óránként többtucatnyi kéretlen üzenetet.

Te is tapasztaltad a hibát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.