Hirdetés

Óriási a kereslet a Samsung új hajtogatós modelljei iránt



|

Hatalmas lendülettel repültek rá az előrendelők a Galaxy Z Flip5-re és a Z Fold5-re.

Hirdetés

A Samsung két héttel ezelőtt leplezte le a legújabb hajtogatós készülékeit, s ahogy arra számítani lehetett, a generációváltás idén is az összecsukható Z Flip- és a kisebb tabletté kihajtható Z Fold-szériák aktuális kiadását hozta el.

A koreaiak rétegkészülékei eddig minden évben jobban fogytak, mint az azt megelőzőben, ami azt jelzi, hogy fokozatosan növekszik a kereslet az origami-kategória iránt. Az előrendelői adatok azt mutatják, hogy 2023-ban sem fog megtörni ez a bejáratott trend.

Hirdetés

A Yonhap News ugyanis arról ír, hogy Dél-Koreában összesen 1,02 millió előrendelés érkezett a két új telefonra, ami több mint 30 ezer vásárlóval múlja felül a tavalyi Z Flip4/Z Fold4 páros 970 ezres eredményét. A népszerűség eloszlása viszont igencsak beszédes: az emberek 70%-a kagylóhéj-kialakítású Z Flip5-re fizet be, vagyis a kisebb és olcsóbb modell sokkal kapósabb a zászlóshajónál.

Ez egyébként már tavaly is így volt, ám akkor a Flip4 "csupán" az előrendelések 60%-át tudta behúzni. További érdekesség, hogy a Z Flip5 népszerűsége a Samsungot is meglephette, a vállalat mobilos üzletágának vezetője, TM Roh ugyanis az Android Central beszámolója szerint néhány napja csak 65%-os előrendelési arányt jósolt a készüléknek.

A Z Flip5 varázsa elsősorban a vadonatúj, 3,4 hüvelykes külső kijelzőben rejlik, amely 3,78-szor nagyobb az elődmodellénél, így jóval több funkcióval bír (emlékeztetőül: az első iPhone-ok még 3,5 hüvelykes panellal érkeztek). A telefonnak továbbá az is jó reklámot csinált, hogy elképesztően strapabíróra sikerült a zsanérja, egy független teszt szerint legalábbis még a gyári elvárásokat is felülmúlja a Fold5-ben is alkalmazott konstrukció.

Az új hajtogatós modellek iránti magas keresletet támasztja alá a Samsung németországi közleménye is, amely alapján körülbelül 50%-kal több előrendelés érkezik a Flip5/Fold5 párosra, mint amennyit az előző generáció képviselő generáltak. Magyarországon május 10-ig fogadja az előrendeléseket a gyártó, a megjelenés pedig augusztus 11-én esedékes. A Galaxy Z Fold5 időközben a szerkesztőségünket is megjárta, felemás tapasztalatainkról itt számoltunk be nektek, de hamarosan érkezik a Z Flip5-ről készült cikkünk is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.