Hirdetés

Óriási forradalom: megváltozik a Print Screen gomb működése



|

A Microsoft úgy érezte, most jött el az ideje annak, hogy módosítsa a képernyőkép mentésére szolgáló gomb funkcióját.

Hirdetés

Sok billentyűzeten már nem is találjuk meg a Print Screen (Prt Scr) gombot, de egyébként sem ez a legegyszerűbb eszköze annak, hogy képet készítsünk képernyőnk tartalmáról. Alapértelmezetten ugyanis az ehhez rendelt funkció nem menti el a fotót, hanem a vágólapra helyezi, ahonnan aztán be kell illeszteni például Paintbe, és csak ezt követően raktározhatjuk el. Ráadásul a többmonitoros használatnál mindkét képernyő mentésre kerül, csak az Alt + Print Screen kombinációval lehet az aktuálisan használt kijelzőn látottakat megörökíteni.

A Microsoft most, 2023 tavaszán érezte, hogy ez így nem oké, és már elkezdte tesztelni a Windows 11 béta változataiban az új működést. 

Hirdetés

Ennek következményeképp a Print Screen gombbal a KB5025310 frissítés telepítését követően alapértelmezetten a Képmetsző (Snipping Tool) hozható elő, amit jelenleg a Windows billentyű + Shift + S kombinációval aktiválhatunk, de aki szeretné, az új viselkedést már most beállíthatja a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Billentyűzet menüpontban..

A Képmetsző egyébként számos opciót kínál, és Windows 10-en is használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.