Hirdetés

Örökre búcsúzik az egyik legjobb Android-kiadás



|

A Google nem szállít több frissítést a veterán operációs rendszerre.

Hirdetés

A tesztprogram részvevői már hónapok óta nyúzzák az Android következő verzióját, a várhatóan ősszel befutó Android 14-et (kódnév: Upside Down Cake), amely számos izgalmas újdonságot hoz a kompatibilis készülékek és a felhasználók számára.

A legfrissebb Android-hír viszont kivételesen nem az új generációval, hanem egy réges-régi, de annál szebb emlékű kiadással, a 2013-ban megjelent Android 4.4 KitKattel kapcsolatos, amelynek 10 év után teljesen megszűnik a támogatása.

Hirdetés

A Google ezt egy nemrég közzétett fejlesztői blogposztban harangozta be. A döntés azt jelenti, hogy 2023 augusztusától kezdve a KitKat nem kap több Google Play services frissítést, vagyis a legalapvetőbb szolgáltatások támogatásától is elbúcsúzik a platform. A jó hír, hogy ez már nem érint túl sok embert, a keresőóriás júniusi felmérése alapján ugyanis mindössze az aktív androidos eszközök 0,5%-a futtatja ezt a verziót.

Ami persze ahhoz képest még egész látványos arány, hogy egy 10 éves operációs rendszerről beszélünk, ennek pedig lehet némi köze ahhoz, hogy a KitKat az Android történetének egyik legstabilabb kiadásaként él az emlékeinkben. Ez volt a robotos platform utolsó képviselője, amely még a Material előtti Holo dizájnt használta, elsőként pedig a Google Nexus 5-ön lépett színre.

Az Android 4.0 a maga korában olyan újdonságokat hozott, mint a kezelőfelületet elrejtő immerzív üzemmód, a felhős tárhelyek integrációja vagy a rendszerszintű feliratozás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.