Hirdetés

Ősrégi problémát old meg végre az Android 12



|

A Google Photos biztonsági mentés funkciója már a kezdetek óta keseríti egyes felhasználók életét, az új Android verzió azonban végre pontot tehet az ügy végére.

Hirdetés

Számba sem vehető, hány családi fénykép és újraalkothatatlan mementó (no meg vicces kiscicás videó) tűnt el az örök bájtmezőkön, mikor egy-egy telefon véletlenül beleesett a tóba egy bulizás alkalmával, vagy egy merevlemez sokévnyi szolgálat búcsúprüntyögéseket hallatva leszázalékolta magát.

A felhőszolgáltatásoknak hála ezektől az incidensektől egyre kevésbé kell félnünk, hiszen legtöbb képünkről, videónkról azonnal készíthetünk biztonsági másolatot, mely utána egy biztonságos szerveren pihen, míg szükségünk nem lesz rá (vagy le nem jár az előfizetésünk).

A Samsung, Xiaomi és Oppo mobilokat használók azonban megtapasztalhatták, hogy ennek is van árnyoldala.

Hirdetés

Bizony idegesítő amikor a nagypapa 90. születésnapján készült örökérvényű fotók között valahogy feltűnik egy semmitmondó üzenetváltás screenshotja.

Ez azért történhetet meg, mert a Google Photos eddig a telefonok DCIM mappájába kerülő tartalmakról készített biztonsági mentést, és a fent említett telefonokon valamiért a screenshotok is ide kerültek.

Az XDA Developers szerint azonban az Android 12 megjelenésével ez megváltozik, és a képernyőfotók ezentől külön mappába kerülnek.

Ez kifejezetten praktikus azoknak, akik valóban az utókornak készítik képeiket, hisz így screenshotok végre nem nehezítik a fotók közötti böngészést a jövőben a Google Photos felületén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.