Hirdetés

Összeomolhat a ChatGPT-t fejlesztő cég: közel 500 alkalmazott készül kilépni



|

Az OpenAI alkalmazottai nyílt levélben követelik az igazgatótanács lemondását és Sam Altman visszavételét.

Hirdetés

Mozgalmas hétvégén van túl az OpenAI, a ChatGPT-t és a DALL-E képgenerátort fejlesztő cég. Szombaton kaptuk a hírt, hogy elbocsátották Sam Altman ügyvezető igazgatót és eltávolították a vezetőségből az egyik társalapítót, Greg Brockmant, majd ma délelőtt kiderült, hogy már meg is találták új munkahelyüket: a Microsofttól kaptak egy csábító ajánlatot.

Az ügynek itt még nincs vége, ugyanis ma megjelent egy 490 alkalmazott (ez körülbelül a teljes állomány 70 százaléka) által aláírt levél, amiben azt állítják, mind felmondanak és átmennek a Microsofthoz, ha az igazgatótanács nem távozik, és nem veszi vissza a kirúgott vezetőket.

Hirdetés

"Az a folyamat, ahogy eltávolították Sam Altmant és Greg Brockmant, veszélybe sodorta a munkánkat, és aláásta küldetésünket, valamint a vállalatot. [...] Az eljárás egyértelművé tette, önök nem elég kompetensek az OpenAI felügyeletéhez."

- áll a levélben. 

Az aláírók között van Ilya Sutskever, a cég vezető tudósa és a tanács tagja, aki korábban az X-en azt írta, mélységesen megbánta, hogy részt vett a tanács ténykedéseiben, soha nem állt szándékában az OpenAI-nak rosszat tenni, és mindent megtesz, hogy egyesítse a széthulló vállalatot.

Mindeközben az OpenAI kinevezte ideiglenes ügyvezetőnek Mira Murati technológiai vezetőt, majd gyorsan leváltotta Emmett Shearre, a Twitch egykori vezérére.

Azt még nem tudni, hogy a Microsofthoz való csatlakozás csak az alkalmazottak álma-e, vagy tényleg felajánlották nekik, hogy mehetnek, de Redmondban valószínűleg nem bánnák a bővülést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.