Hirdetés

Pánikmóddal küzd az Android 7.1



|

Eddig sehol nem kapott figyelmet, de az Android 7.1-ben pánikmód is van, ami a kártékony appokkal veszi fel a harcot.

Hirdetés

Az Android 7.1-ben sok újdonság volt, azonban az egyik szinte semennyi figyelmet nem kapott mostanáig. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy az Android 7.1-ben már egy úgynevezett pánikmód is van, ami a kártékony appok ellen küzd. 

Hirdetés

Az XDA Developers szerint a funkció azt figyeli, hogy egy adott idő alatt mennyiszer nyomjuk meg a vissza gombot. Amennyiben 0,3 másodperc alatt legalább négyszer érintjük meg, akkor bekapcsol a pánikmód, a rendszer felülírja az appot, és visszadob minket a kezdőképernyőre. 

Ez hasznos lehet olyankor, ha egy kártékony app megpróbálja megakadályozni a bezárást. A pánikmód azt érzékeli, hogy ki akarunk lépni, a gyors nyomogatást pedig pánikként kezeli. Amint a funkció visszavitt a kezdőlapra, a kártékony appot már törölhetjük. 

Bár ez a funkció nagyon hasznos lehet (és jó, hogy ott van a háttérben), túl nagy megnyugvásra nem ad okot. A probléma ugyanis az, hogy az Android 7.1 mindössze a készülékek 0,9 százalékán van rajta. Ez pedig azt jelenti, hogy mindössze a felhasználók töredéke kapta meg ezt az új védelmet. Mire az Android 7.1 eljut a felhasználók jelentősebb részéhez, a hackerek rég megkerülik ezt a módszert, és új támadásokat dolgoznak ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.