Hirdetés

Papírtelefonnal küzd a mobilfüggőség ellen a Google



|

A nyomtatható Paper Phone mobilélményt igyekszik kínálni, csak épp igazi okostelefon nélkül.

Hirdetés

A legtöbb ember nem csak telefonhívásokhoz és üzenetküldéshez használja az okostelefonját: navigációnál, fizetésnél, szórakozásnál és sok egyéb másnál is jól jön az eszköz. Éppen ezért egyre nehezebb úgy eltölteni egy napot, hogy nem nyomkodjuk a telefont, ez pedig nincs jó hatással a lelki egészségünkre. 

Hirdetés

A Google úgy szeretné enyhíteni az olykor akaratlan függőséget, hogy a Paper Phone formájában olyan papírmobilt ad a kezünkbe, amivel kiválthatjuk az igazi okostelefont. 

A koncepció egyszerű: van egy app, amivel kiválaszthatunk bizonyos funkciókat, amiket aztán kinyomtatunk, és a nap folyamán ezt a papírt hurcoljuk mobil helyett. Nyomtathatunk térképet egy kijelölt területtel vagy útvonallal, teendőlistát, naptárat és bejegyzéseket, névjegyzék-kivonatot, receptet, listát külföldi kifejezésekről vagy bármi másról. A kész papírt aztán össze tudjuk hajtogatni zseb méretűvé. 

Telefonálni vagy üzenetet küldeni persze nem tudunk, de legalább az információk velünk lesznek. A Paper Phone a Google egyik digitális jólléti kísérlete, amivel az elektronikai eszközök és mobilok iránti függőséget enyhítené. A gond persze az, hogy sok más hasonló próbálkozás mellett ez is azzal variál, hogyan használjuk az okostelefont, nem pedig azt éri el, hogy hosszabb időre letegyük azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.