Hirdetés

Papírszerű 3K-s kijelzővel érkezhet a Lenovo új táblagépe



|

Egy kimondottan érdekes táblagép szivárgott ki a kínai gyártó háza tájáról.

Hirdetés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Lenovo ellopta a show-t a múlt héten lezajlott Mobile World Congress 2024 kiállításon, a gyártó ugyanis egy látványos, átlátszó kijelzős laptopot vitt ki az expóra, aminek bérelt helye volt az eseményről szóló beszámolóknak.

A barcelonai rendezvény ugyan véget ért, a kínai gyártó azonban még tartogathat egy másik érdekességet is, egy friss szivárgás alapján legalábbis a Lenovo egy különleges táblagépet készül piacra dobni, elsősorban a kreatív felhasználási célokat tartva szem előtt.

Hirdetés

A tipp a Windows Reporttól érkezik, amely úgy értesült, hogy a cég egy új variánssal fog jelentkezni a középkategóriás Tab P12 tabletből, méghozzá egy 3K-s felbontású (2944 x 1840 pixel) matt kijelzővel, amivel az e-könyvolvasókra hajaz. A 12,7 hüvelykes LCD panel előnye, hogy a papírszerű felületének hála nem tükröződik, valamint jobb érzetet kínál a stylusszal (Tab Pen Plus) való rajzolás és írás közben, továbbá az energiafogyasztása is kedvezőbb, ha produktivitási célú feladatokról van szó.

A fenti renderek mellett a Windows Report a Tab P12 with Matte Display néven futó termék teljes specifikációját is közölte, ami gyakorlatilag megegyezik a normál kiadáséval. Ez alapján a táblagép egy 8 magos MediaTek Dimensity 7050 processzor dolgozik majd, 8 GB memória és 128 GB tárhely mellett, az utóbbit viszont SD-kártya segítségével akár 1 TB-tal is bővíthetjük.

Az USB Type-C 2.0 és 3-pines Pogo Pin csatlakozókkal felvértezett eszközre egy 12 MP-es előlapi és egy 8 MP-es hátlapi kamera is kerül, a hangzásról pedig 4 darab JBL hangszóró gondoskodik, Dolby Atmos támogatással. Az új Tab P12-t egy 10200 mAh-s akku fogja életben tartani, ami legfeljebb 30 W-os töltést támogat, és akár 9 órányi videózást vagy webböngészést tesz lehetővé.

Azt ugyan még a Windows Report forrásai sem tudják, mikor kerülhet sor a matt kijelzős tablet rajtjára, az árat illetően viszont arra fogad a jelentés, hogy a normál Tab P12-höz hasonlóan alakul az árcédula, amit idehaza 150 ezer forint környékén lehet megcsípni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.