Hirdetés

Pazar kijelző, gyengébb kamerák – a DxOMark is szemügyre vette a Samsung megfizethető mobiljait



|

Ár-érték arányban viszont továbbra is remek vételnek bizonyulnak a gyártó legújabb A55 és A35 mobiljai.

Hirdetés

Nemrégiben megvillantotta a Samsung a kategóriához képest meglepően jól felszerelt, megfizethető készülékeit, a Galaxy A55 5G és A35 5G mobilokat. A széria legújabb belépői elsősorban a lenyűgöző kameratechnikáikkal és ígéretes kijelzőikkel próbálnak meg beférkőzni a vásárlók kegyeibe - ezeket vette most górcső alá az egyik legnépszerűbb, szakmában gyakorta hivatkozott DxOMark is átfogó tesztjeiben.

Mindkét mobil megfordult a szakértők kezei alatt, akik nem tartották magukban véleményüket. A Galaxy A35 5G és a Galaxy A55 5G mobilok 6,6 hüvelykes, Super AMOLED, 120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező paneljeit kifejezetten impozánsnak találták, mi több, 141 pontjával az A55 egészen a 26. helyre kúszott a legjobbak listáján. Ez azt jelenti, hogy a 400 és 600 dollár közötti árkategóriában az első számú készüléknek mondható.

Hirdetés

Bár a kijelzők specifikációi papíron kis híján azonosak, az A35 5G valamivel alacsonyabb értékelést, 134 pontot kapott, ezzel pedig jelen pillanatban a 49. helyen tanyázik. Az elenyésző különbség, a szakértők szerint, elsősorban annak köszönhető, hogy az olcsóbbik modell, maximális fényerőnél, hajlamos a színeket olykor természetellenesen megjeleníteni. Problémaként merült fel továbbá mindkét készülék esetében a véletlen érintések felismerése, illetve a meredek betekintési szögeknél mutatkozó, zöldes-rózsaszínes elszíneződés.

Részletekbe menően tesztelték a telefonok kameráit is. Az A55 5G-n egy 12 MP-es ultraszéles látószögű, egy 50 MP-es főkamera, egy 5 MP-es makró és egy 32 MP-es szelfikamera kapott helyet, míg az olcsóbb modellt egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 50 MP-es főkamera, egy 5 MP-es makró, és egy 13 MP-es szelfikamera próbálja eladni.

Meglepő, de a hardveres különbségek alig észrevehetőek az értékelésben. Míg az A55 5G 108 ponttal jelenleg a 116. helyen, az A35 5G 104 ponttal a 123. helyen áll. Kategóriájukat és árazásukat illetően továbbra is kiváló eredményekről beszélünk, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a kamerarendszerek gyengeségei mellett sem.

Pontlevonáshoz vezettek a zajos képek, az időnként furcsán viselkedő autófókusz, a kevésbé pontos színvisszaadás, a nem túl hatékony videóstabilizálás, illetve a teleobjektív hiánya.

Ezeket leszámítva viszont nem tapasztaltak semmi kórosat a készülékek tesztelése során. Ár-érték arányban tehát úgy néz ki, továbbra is kiváló vételnek bizonyulnak a Samsung középkategóriás mobiljai. Ha részletekbe menően érdekelnek a DxOMark tesztjei, akkor az A55 5G értékelését itt, az A35 5G-jét pedig itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.