Hirdetés

PC-re is befutott a Samsung webböngészője



|

Jobb együttműködést ígér a számítógép és a Galaxy mobilok között a Windowson is elérhetővé vált Samsung Internet.

Hirdetés

A Google nyílt forráskódú Chromium-motorjára épülő böngészőkkel Dunát lehetne rekeszteni, hiszen a Google Chrome és a Microsoft Edge mellett olyan szereplők is nyomulnak a piacon, mint például a Brave, az Opera vagy a Vivaldi, most pedig a Samsung is úgy döntött, hogy ideje kiterjeszteni az elérését a saját, szintén Chromiumra épülő megoldásával.

A koreai cég ugyanis nemrég a Microsoft Store-on keresztül Windows 10-es és Windows 11-es számítógépeken is elérhetővé tette a Galaxy mobilok és táblagépek alapértelmezett böngészőjét, a Samsung Internetet.

Hirdetés

A fejleményről a SamMobile számolt be elsőként, de jó esély van rá, hogy csak korlátozott megjelenésről van szó, mivel a cikk írásakor a Microsoft alkalmazásboltjában keresve nálunk nem bukkant fel az app. Ehelyett csak a közvetlen webes linken tudtuk elérni, a letöltést elindítva viszont innen közelítve is hibát kaptunk (Windows 11 alatt). A SamMobile mindenesetre egy videót is készített a böngészőről, így legalább láthatjuk mozgásban.

A számítógépes Samsung Internet célja, hogy jobb együttműködést teremtsen a Galaxy-eszközök és a Windows PC-k között, ennek jegyében pedig a böngészési előzményeink, a könyvjelzőink és a megnyitott tabek is szinkronizálásra kerülnek a mobilos és az asztali kliens között. A harmónia mindazonáltal nem tökéletes, mivel a mentett jelszavakat nem szinkronizálja a Samsung, illetve a SamMobile összességében is döcögősként jellemzi a felhasználói élményt.

Cserébe viszont a böngésző támogatja a Chromium-alapú bővítményeket, ahogy az olyan alapfunkciók sem hiányoznak belőle, mint az inkognitó mód vagy a sötét megjelenítés. Hogy mikor kerülhet sor a PC-re szánt Samsung Internet globális rajtjára, vagy hogy egyáltalán tervbe van-e véve a dolog, arról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.