Hirdetés

PDFelement Pro - így szerkeszthetsz könnyen PDF-eket Apple eszközökön



|

Akár iPhone-on, akár iPaden szeretnél belenyúlni PDF fájlokba, a Wondershare alkalmazása lehet az egyik leghasznosabb eszköz számodra.

Hirdetés

A PDF dokumentumok jellemzően mutatósabbak, professzionálisabbak, mintha szimpla szöveges fájlokat vagy táblázatokat küldözgetnénk, viszont szerkesztésük alapvetően valamivel körülményesebb. Szerencsére jó ideje már nem csak PC-n és Mac-eken, de aokoskészülékeinken is belenyúlhatunk a PDF-ekbe, számos app segít ebben - annyi, hogy nehéz is kiválasztani közülük a legjobbakat. Most mutatunk egyet, amely funkcióinak többsége ingyenesen is elérhető, de a többiért sem kell vagyonokat fizetnünk.

PDF-ek megnyitása akár a felhőből is!

A PDFelement Pro segítségével megnyithatjuk és megtekinthetjük a PDF dokumentumokat, az iOS és iPadOS fájlkezelője, valamint az iCloud mellett Dropboxból, Google Drive-ból, OneDrive-ból, WebDav, FTP vagy SFTP szerverről, AirDropon keresztül, vagy egy böngészőt és WiFi-t használva átküldhetjük a fájlokat gépünkről. Lehetőségünk van arra is, hogy a semmiből kreáljunk új PDF-et, vagy a kamerát használva beolvassunk oldalakat, de utóbbi esetében lényegében csak fotózunk, a szövegeket nem tudjuk szerkeszteni. Azt viszont beállíthatjuk, hogy automatikusan próbálja megtalálni a rögzíteni kívánt területet, így ha egy oldalon le van kerítve egy rész, csak azt fogja befotózni; ezt is finomíthatjuk, ha úgy érezzük, az app nem végzett kifogástalan munkát.

Hirdetés

Szerkesztés egyszerűen, átlátható módon

A megnyitott PDF-eket viszont részletesen szerkeszthetjük. A program automatikusan felismeri a szövegeket a géppel kreált fájlokban, amiket átírhatunk, vagy megváltoztathatjuk a szövegdobozok méretét, elrendezését is. A betűtípusokat, betűméretet is megállapítja, ezek mellett módosíthatjuk a színt, és azt is, hogy merre legyenek zárva a szövegek. Átmérezethetjük és elmozgathatjuk, forgathatjuk és vághatjuk a képeket is, amiket a PDFelement Pro igyekszik a lehető legpontosabban kivágni, és teljesen külön kezelhetjük ezeket a szöveges részektől. Mindig láthatjuk, mi lesz a mozgatás és méretezés eredménye, de ha nagyon precízek akarunk lenni, az érintőképernyős kezelés okozhat némi nehézséget, pláne kisebb kijelzőkön. Az oldalak átrendezésére, törlésére ugyancsak van lehetőségünk.

Kommentelj, rajzolj, formázz!

A kezelés mindig nagyon egyszerű: felül találjuk az eszközöket, jobb oldalon a tartalomjegyzéket, a könyvjelzőzés, a kommentelés és a keresés lehetőségét, és mindent egy vagy két érintéssel hozhatunk mozgásba, két ujjal zoomolhatunk szokás szerint. A szerkesztés mellett rajzolhatunk, hozzáadhatunk új képeket és szövegeket, valamint formákat, pecséteket vagy aláírást, amit a program eltárol későbbi használatra. Kommentálhatjuk is a változtatásokat, jelöléseket, és jól látható módon kilistázhatjuk őket.

Állítva vagy fektetve?

A dokumentum nézetét úgy állíthatjuk, ahogy nekünk kényelmes, beállíthatunk akár folytonos görgetést is. Az álló és fekvő elrendezésen túl az ezt támogató készülékeken használhatjuk az osztott képernyős módot is: három fokozatban méretezhetjük az appot, és mindig tökéletesen igazodik, kényelmesen átlátható marad. Ennek köszönhetően például megnyithatunk egy böngészőt vagy e-mailjeinket, jegyzeteinket, meg gyakorlatilag bármit, ami épp adott pillanatban hasznos. Ugyancsak támogatott az Apple Pencil, és természetesen a sötét mód is.

Az elkészült PDF-eket aztán .zipbe csomagolhatjuk, kinyomtathatjuk, továbbküldhetjük más appokba, feltölthetjük őket a felhőbe vagy FTP szerverre, és e-mailen keresztül is továbbíthatjuk. Támogatja az iOS és iPadOS beépített megosztási funkcióját, így minden appba exportálhatunk, amit a rendszer feldob, Messengertől a Trellóig.

Mennyi a PDFelement Pro ára?

A Wondershare PDFelement Pro egy hónapra 1890 Ft-ba kerül, ha csak iOS-en és iPadOS-en használnánk, de 7790 Ft-ért Windowson és MacOS-en is hozzáférhetünk minden funkciójához ugyanazon fiókot használva. Az éves előfizetés éri meg a legjobban: ez előbbi esetben 11490 Ft, utóbbinál 34990 Ft. Ingyenesen azzal a feltétellel használható, hogy mentés után vízjelezi a PDF-eket. Az OCR, vagy a szkennelt képeken olvasható szöveg felismerésének és szerkesztési lehetőségének hiánya elrettentő lehet, de így is elég hasznos funkciót kínál ahhoz, hogy bátran merjük ajánlani.

Ha nem csak egy platformon használnád a PDFelementet, válaszd az összplatformos csomagot. Egy fiókkal elérheted a programot Windowson, MacOS-en és iOS-en is. A különleges ajánlatot itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.