Hirdetés

Pehelysúlyú összecsukható mobillal készülhet a Xiaomi



|

Egy friss pletyka szerint a Xiaomi is a Samsung és a Motorola nyomdokaiba léphet.

Hirdetés

A kínai Royole még 2018 őszén dobta piacra az első, kereskedelmi forgalomban kapható hajtogatós okostelefont, a sorhoz pedig azóta több nagy gyártó is csatlakozott, ám közel öt évvel később sem látni rá komoly esélyt, hogy ez a kategória a közeljövőben átveheti a hagyományos készülékek helyét a népszerűségi listán.

Az origami-mobilokra ugyanakkor határozottan van kereslet, így már nemcsak a tabletté kihajtható modellek, hanem olyan kagylóhéj-kialakítású (clamshell) összecsukható variánsok közül is választhatunk, mint például a Galaxy Z Flip4, a Motorola Razr40, a Huawei P50 Pocket vagy az Oppo Find N2.

Hirdetés

Most pedig úgy tűnik, hogy a globális okostelefonos piac harmadik legnagyobb szereplője, a 11%-os részesedéssel bíró Xiaomi is beszáll a buliba. A Weibo közösségi oldalon legalábbis erről számolt be a korábban több jóslatával is betaláló szivárogtató, Digital Chat Station. A jelentés sajnos nem megy bele a részletekbe, csak annyit árul el, hogy az új mobil "extrém vékony és könnyű" lesz.

A Xiaominak egyértelműen van tapasztalata a hajtogatós okostelefonokkal, hiszen a cég már két ilyet is kiadott a 2021-es MIX Fold és annak folytatása, a tavaly megjelent MIX Fold 2 képében. Az összecsukható vonalon ugyanakkor eddig még nem nevezett a gyártó, így ebben az alkategóriában zöldfülűnek számít.

Xiaomi legutóbbi durranása a Xiaomi 13 Ultra néven leleplezett csúcsmobil, ami az óriási fényerejével igyekszik kitűnni a tömegből, és június 12-én érkezik meg az európai boltokba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.