Hirdetés

Pénztárcabarát kütyüvel zabolázza meg az okosotthonokat az IKEA



|

Hasznos kiegészítővel bővült a lakberendezési óriás palettája.

Hirdetés

A világ legnagyobb bútorgyártójaként természetesen az IKEA sem maradhatott ki az utóbbi években kitört okosotthon-lázból, ezért a svéd cég számos olyan terméket kínál, amelyek beleillenek ebbe a koncepcióba az okoségőktől a sötétítő rolókon át a hangszórós képkeretekig. Most pedig itt a skandinávok legújabb dobása egy kifejezetten olcsó és praktikus távirányító képében, amellyel az odahaza felhalmozott okoskütyüinket hajthatjuk az uralmunk alá, egyelőre egy fájó megkötéssel.

A SOMRIG néven futó termék az IKEA aktuális DIRIGERA hubjával és a régebbi TADFRI rendszerrel is kompatibilis, a működtetéséhez pedig egyetlen AAA-elemre van szükség. Az 50 x 30 x 80 m-es eszközön két vezérlőgomb található, amelyek a hosszú, a rövid és a dupla érintést is képesek érzékelni, így az IKEA Home alkalmazáson keresztül akár hat különböző műveletet is rendelhetünk hozzájuk.

Hirdetés

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az IP44-es védelemmel felvértezett távirányítót akár az okosfények, a redőnyeink és más eszközök bizonyos műveleteihez is hozzárendelhetjük, a termékhez pedig cserélhető előlapok is járnak, az éppen beállított funkciókhoz a leginkább passzoló ábrákkal. Mindezért az IKEA 6,99 eurót kér távirányítónként, ami jelenlegi árfolyamon számolva 2660 forint, vagyis nem terheli meg túlzottan a pénztárcánkat a termék.

Ami viszont a bevezetőben említett fájó megkötést illeti, a SOMRIG egyelőre csupán néhány európai országban, például Svédországban és Franciaországban kapható, és pillanatnyilag nem tudni, hogy mikor érkezik meg a többi piacra is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.