Hirdetés

Per indul a Facebook anyacége ellen, mert állítólag a vállalat kijátszotta az Apple személyes adatok védelmére vonatkozó szabályait



|

A panaszt két amerikai Facebook-felhasználó terjesztette fel.

Hirdetés

Komoly perrel állhat szemben a Meta Platforms Inc., ugyanis egy személyes adatok védelmével foglalkozó szakértő beszámolója alapján azzal vádolják a céget, hogy 2021-ben kijátszotta az Apple adatvédelmi szabályait, illetve ezzel állami és szövetségei törvényt is sértett.

A panaszt San Francisco városában nyújtották be, ahol az előző héten hasonló ügyet terjesztettek fel. A kereset Felix Krause beszámolóján alapszik, amely szerint a Facebook és az Instagram applikációk is olyan JavaScript kódot használnak, amivel az iOS felhasználók bármilyen adatát ellenőrizheti a Meta, illetve még azt is látja, hogy milyen szövegeket és jelszavakat írnak be a honlapon a felhasználók.

Hirdetés

A Meta szóvivője minden vádat tagadott, kijelentette, hogy ezeknek nincsen alapja, és a cég meg fogja védeni magát a bíróságon. Egy céges állásfoglalásban a Meta leírta, hogy az applikáción belüli böngészőt úgy tervezték, hogy tiszteletben tartsák a felhasználók személyes adatait, illetve az adatvédelmi beállításokat, amelyek alapján a személyre szabott reklámok elérik az embereket.

A Meta egyébként a saját becslései alapján 2022-ben nagyjából 10 milliárd dollár reklámbevételtől eshet el az Apple szigorú változtatásainak köszönhetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.