Hirdetés

Perli a Google-t egy nő, akinek férje a Google Térképet követve zuhant szakadékba autójával



|

Egy sajnálatos tragédia miatt kell felelnie a Google-nek.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a dedikált GPS-készülékek, majd később megjelenő okostelefonos navigációs alkalmazások óriási mértékben könnyítették meg a tájékozódást, az viszont aranyszabálynak számít, hogy még a legnépszerűbb appok utasításait sem szabad vakon követni.

Megrázó tanmese erre a 47 éves Philip Paxson esete, aki 2022. szeptember 30-án, a Google Térkép által ajánlott útvonalon haladva hajtott fel egy leszakadt hídra Észak-Karolinában, és szörnyethalt a zuhanástól. Az egyik lánya születésnapjára tartó kétgyermekes családapa özvegye most beperelte a Google-t és a híd tulajdonosait is.

Hirdetés

Első hallásra könnyű lehet ítélkezni a sofőr felett, a pert elindító özvegyet képviselő jogi cég sajtóközleményéből azonban kiderül, hogy több fél részéről is súlyos hanyagságok kellettek a tragédiához. A baleset idején ugyanis a híd már 9 (!) éve le volt szakadva, az úttesten pedig semmiféle jelzés nem figyelmeztetett erre.

Philip Paxson mélybe zuhant Jeepje.
Philip Paxson mélybe zuhant Jeepje.

A Google Maps rendszeresen az életveszélyes hídra terelte az utazókat, amit azok többször is jeleztek a fejlesztőnek, ám a keresőóriás nem frissítette a térkép vonatkozó szakaszát. A helyi közösség ezen felül a híd tulajdonosaitól (a felperes itt egy magánszemélyt és két céget nevezett meg) is számtalanszor kérte a megsemmisült műtárgy lezárását, ám erre annak ellenére sem került sor, hogy a helyi törvények is ezt követelnék meg.

Mindent összegezve tehát a sötétben vezető, a környékre csak röviddel korábban átköltözött Paxsonnak semmi oka nem volt azt feltételezni, hogy a híd a hat méteres mélységben csörgedező Snow Creek patakba omlott, így mit sem sejtve hajtott fel rá. A pert kommentálva a Google szóvivője "a legmélyebb együttérzését" fejezte ki az özvegynek és az árván maradt lányoknak, és azt ígérte, hogy kivizsgálják az esetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.