Hirdetés

Megakadályozná a Tesla, hogy a vásárlók eladják Cybertruckjaikat



|

Jelentős büntetést helyezett kilátásba a gyártó, ha sebtében megválnánk a legújabb Teslától.

Hirdetés

Nagy türelemmel kellett lennie azoknak, akik már a Cybertruck 2019 őszén megejtett színpadi bemutatóját figyelve elhatározták magukat a futurisztikus pickup megvásárlására, az első példányokat ugyanis csak e hónap végén adja át a gyártó, míg a gyártás felpörgetésére - az aktuális, sokadik ígéret szerint - csupán valamikor 2024 után számít a Tesla.

Ebben a helyzetben könnyű belátni, hogy az erősen korlátozottnak ígérkező kezdeti elérhetőség óriási lehetőség a nyerészkedőknek, a gyártó ezért egy szokatlan jogi megoldással igyekezhet elejét venni a Cybertruckok felfújt áron történő gyors újraértékesítésének.

Hirdetés

Elsőként az Engadget szerkesztősége szúrta ki, hogy a Tesla megrendelési szerződése alapján a Tesla 50 ezer dolláros, vagy az eladásból származó bevételnek megfelelő összegű kártérítést követelhet azoktól, akik egy éven belül átruházzák a Cybertruckjuk tulajdonjogát. Akik ennek ellenére is így döntenének, azoknak magától a vállalattól kell írásos engedélyt kérniük, ekkor pedig két opció lehetséges.

Az egyik, hogy maga a Tesla vásárolja vissza a Cybertruckot, méghozzá megtett mérföldenként 0,25 dollárral csökkentett értékben, ami vélhetően jóval alacsonyabb árat jelent majd, mint amennyit a piacon fizetnének a ritka pickupért. A másik lehetőség, hogy a gyár egyedi elbírálás után mégis engedélyezi a tulajdon átruházását egy harmadik félre, ám ennek feltételeire már nem tér ki a hivatalos leírás.

A kérdés, hogy a korlátozás vajon a bíróságon is megállja-e a helyét. Mi nem lennénk meglepve, ha akadna majd olyan tulajdonos, aki perre megy a megvásárolt autója szabad eladásáért. Az első Cybertruckok ünnepélyes átadását november 30-ra ígéri a cég, amire nemrég egy látványos kiszivárgott videó is hangolta az érdeklődőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.