Hirdetés

Pert indít Donald Trump a Facebook, a Twitter, a Google és a cégek vezetői ellen



|

Úgy érzi, azzal, hogy elhallgattatták, megsértették a jogait.

Hirdetés

Az egykori amerikai elnök, Donald Trump nem tud belenyugodni abba, hogy miután a Capitolium fél évvel ezelőtti ostrománál szította a tömeget, és korábban is többször figyelmeztették, büntették, vagy korlátozták a posztjai miatt, a közösségi média legnagyobb platformjai hosszú időre megvonták tőle a szót. Most bejelentette, hogy perelni fog, és nem csak a cégeket, hanem azok vezetőit is külön támadja.

Korábban is fenyegetőzött perrel, de nem minden esetben tett lépéseket. Most viszont valószínűleg komolyan gondolja, mert állítása szerint megsértették az Egyesült Államok alkotmányának első módosítása szerinti jogait, mely a szólás- és sajtószabadságot is védi. Ugyanakkor azt érdemes tudni, hogy nem vonatkozik az illegális cselekedetekre való felbujtásra, és ezen eleve elcsúszhat az egész.

Hirdetés

A három önálló perben a Facebook, a Twitter, a Google, valamint Mark Zuckerberg, Jack Dorsey és Sundar Pichai az alperesek. A Google úgy jön a képbe, hogy januárban a YouTube-ról is kitiltották Trumpot.

A perekkel azt szeretné elérni, hogy engedjék vissza a platformokra, és hogy azt a jogszabályt, amely kimondja, hogy a techcégek nem felelősek a felhasználók által közzétett tartalmakért, nyilvánítsák alkotmányellenessé. Ez utóbbiért már elnökként is harcolt.

A Twitter és a Google nem kivánt nyilatkozni az ügyben, a Facebook pedig nem válaszolt még a megkeresésekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.