Hirdetés

Pert kapott a nyakába a LinkedIn, amiért a vágólapot olvasgatta



|

Az iOS 14 egyik funkciója leleplezi a fejlesztőket, a LinkedInről is kiderült, hogy titokban nézegeti a vágólap tartalmát.

Hirdetés

Egyre nagyobb vihart kavar az iOS 14 azon új funkciója, amely jelzi, ha egy app a vágólapot használja. A fejlesztők kénytelenek lesznek a magánszféra kifejezést átértékelni, első körben pedig jogilag kerülnek bajba. Erre utal, hogy Adam Bauer, egy iPhone-felhasználó a Reuters szerint máris beperelte a LinkedInt, miután kiderült, hogy az app titokban a vágólap tartalmát olvasgatja. A vád szerint a Microsoft tulajdonában lévő cég kémkedett a felhasználók után, és megszegte a kaliforniai törvényeket is. 

Hirdetés

A LinkedIn szóvivője korábban arról beszélt, hogy nem tárolnak és nem továbbítanak semmilyen adatokat a vágólapról, egy közelgő javításban pedig orvosolják a most kritizált helyzetet. Elvileg egy hibás ellenőrzés miatt nézegette az app, hogy a vágólap tartalma és a begépelt szöveg egyeznek-e. 

Egyelőre nem biztos, hogy a mostani perből lesz-e bármi is, vagy indul-e csoportos kereset. Azt viszont jól jelzi, hogy a fejlesztők jogilag egyre szorultabb helyzetbe kerülhetnek a felhasználói adatok elérése kapcsán, még jó szándék esetében is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.