Hirdetés

Itt egy elegáns monitor pimasz áron



|

A gamerek piaca színes és látványos, de a felhasználók jelentős része a hagyományos készülékek között keresgél. Ha éppen monitort vadásznál, mutatunk egy olyan modellt, ami nagyon sokat tud és az árától sem fogsz megijedni. Az sem gond, ha többre vágysz, luxus-kijelzőből is láttunk érdekeset a Philips standján.

Hirdetés

Igazán felhasználóbarát a Philips monitorok elnevezése: az E az economy-t, vagyis a megfizethetőt jelenti. Ezt azért tartottuk fontosnak az elején leszögezni, mert a monitor, amiről itt szó van, eddig abszolút a közép-felsőkategóriába tartozott (volna).

 

Hirdetés

Philips E-32: olcsó telitalálat

A Philips 328E9F-ről van ezúttal szó, amely elegáns, zérókávás modell, ráadásul 32 colos (ebből 31,5 col látható) és még ívelt is. Az ív 1800R-es, ami ideális ennél a méretnél, illetve ha már 32"-ról beszélünk, a Full HD-n is túllépett a Philips. A VA-panel, amely kiváló, 3000:1-hez kontrasztra képes, WQHD felbontású, vagyis 2560×1440, amelyhez 5 ms válaszidő, 178 fokos betekintési szög és 60 Hz-es frissítés tartozik.

Persze gamerek talán most fanyalognak, de nem is igazán nekik készült ez a monitor - bár tény, hogy a játékok nagyon szépen mutatnak ezen a kijelzőn és gyorsan is futnak már egy GTX1060/1070-nel is. Noha átlag felhasználóknak készült a 328E9F, azért a FreeSync-támogatás nem maradt ki, és természetesen a kékfény-mentes mód is megtalálható. A mindenféle bemenet mellett sztereó hangszórók is kerültek az elegáns külsejű monitorba, amely már 90-100 ezer forint magasságában beszerezhető, így pedig nagyon szuper vétel.

Aki sokallja ezt az árat és méretet, annak a 27 colos 278E9QJAB lesz a befutó, amely 27 colon szintén elegáns külsőt, zéró kávát és masszív fém állványt kapott, a full HD-felbontású panel pedig szintén ívelt. Az ár itt még barátságosabb, 200 euró környékén, vagyis 60-65 ezer forintért beszerezhető ez a modell.

Philips P-széria: a prémium ezer arca

Azokról sem feledkezett meg a Philips, akik hajlandók kifizetni akár 1000 eurót is, cserébe viszont hallani sem szeretnének kompromisszumokról. A P, vagyis Brilliance Premium szériában az alapvető funkciókat egységesítette a Philips, így mostantól minden, prémium modellje egyben USB Type-C dokkolóként is funkcionál. Ez azt jelenti, hogy a monitorhoz elegendő a notebookot, hibridet vagy ultrabookot egyetlen Type-C kábellel csatlakoztatni, így a monitor azonnal tölti is a megfelelő PC-t, emellett DisplayPorton keresztül fogadja a képet, továbbá az USB-s adatkapcsolaton további USB 3.0 portokat ad a géphez gyorstöltés funkcióval felszerelve.

A P-széria egyik új modellje a 49 colos, ultra-szélesvásznú modell, illetve érkezett egy 349P7FUBEB kódnevű, ívelt, 3440×1440-es példány is 21:9-es képaránnyal. Ez utóbbi 34 colos, elegáns, kávamentes házat kapott, 100 Hz-es frissítéssel dolgozik és a kékfény miatt sem kell, hogy fájjon a fejünk. Az MVA-panel széles színskálát képes megjeleníteni, 4 ms válaszidejű és 3000:1-hez kontrasztarány mellett 300 cd/m2 fényerőre képes. A P-szériából sem hiányoznak a hangszórók (ezúttal 2×5 Wattos), az állvány pedig minden létező irányban engedi forgatni a kijelzőt.

Érdekesség és roppant hasznos, hogy a P-széria több modelljében is megjelent a webkamera, méghozzá nem akármilyen kivitelben: a webkamera modult el lehet rejteni a monitor felső kávája mögötti készülékházban, így fizikailag sem lehetséges, hogy lássanak minket. Ha azonban kiugrasztjuk a helyéből egy elegáns mozdulattal, Windows Hello-kompatibilis, arcfelismerős webkamerát kapunk, ami videochatnél is nagyon jó képminőséget biztosít.

A P-szériából sem hiányzik az Ultra HD-felbontás, sőt, az 5K-s modellek is megjelentek a Philips kínálatában, így akinek a sok pixel a fontos, akár 32 colos méretben is találhat elegáns, modern és a mostantól P-szériás alapfelszereltségnek számító dokkoló funkcióval ellátott monitort.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.