Hirdetés

Pirítóst csinál az SD-kártyákból az ASUS ROG Ally



|

Maga az ASUS is elismerte, hogy súlyos gond van a kézikonzol hardverével.

Hirdetés

Napra pontosan egy hónapja jelent meg az ASUS Steam Deck-riválisnak szánt PC/kézikonzol hibridje, a Valve masinájánál nagyobb teljesítményt és magasabb felbontást kínáló ROG Ally. Habár a nyers számok szerelmeseinek kétségtelenül csábító lehet az ajánlat, a házon belüli tesztünkön arra jutottunk, hogy lenne még mit fejleszteni a Windows 11-es kezelőfelületen és az optimalizáción.

Most pedig egy kínos fejlemény is tépázza a Ryzen Z1 és Z1 Extreme processzorokkal hajtott termék hírnevét: a vásárlók hetek óta panaszkodnak, hogy gondjaik támadnak a  microSD-kártyákkal, amelyek vagy teljesen megszűnnek működni, vagy drasztikusan visszaesik az adatátviteli sebességük.

Hirdetés

A problémának már külön threadje van a ROG Ally-nak szentelt Reddit-fórumon, illetve az érintettek az ASUS támogatási oldalán is hangot adtak az elégedetlenségüknek. A jelentések nagy számából már eleve sejthető volt, hogy többről van szó puszta véletlennél, nemrég pedig maga a tajvani gyártó is megerősítette a dolgot.

Az ASUS közösségi menedzsere a ROG online fórumán jelentette be, hogy belső tesztelések alapján "bizonyos hőmérsékleti terhelési körülmények" mellett valóban meghibásodhat az microSD-kártyaolvasó. Hogy pontosan milyen körülményekről van szó, azt nem részletezi a bejegyzés, a szerzője viszont azt ígéri, hogy egy későbbi frissítéssel "finomhangolják" a ventilátor alapértelmezett és minimális sebességét, amelytől a helyzet javulását várják.

Magyarul egy hűtési problémáról van szó, amire a jelek szerint nem derült fény a tervezés során. Ez viszont nem túl biztató helyzet, hiszen erre jó eséllyel a ventilátor felpörgetése lesz a válasz, ami negatívan befolyásolhatja az egyébként sem túl izmos üzemidőt és a zajszintet. Az utóbbi kapcsán mindenesetre a közösségi menedzser azt írja, hogy a frissítés során ezt a szempontot is figyelembe fogják venni.

Az ASUS minden károsultat arra kér, hogy vegyék fel a kapcsolatot a régiójukban illetékes szervizzel, amely szükség esetén javítani fogja a meghibásodott ROG Allykat.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.