Hirdetés

Pixel 6a, Pixel 7, Pixel Tablet, Pixel Watch, Pixel Buds Pro - ezt tudják a Google most bejelentett készülékei



|

Tensor chippel, 6,1"-es kijelzővel és 12 MP-es lencsékkel érkezik a Pixel 6a, de saját okosórát és táblagépet is piacra dob a Google.

Hirdetés

A mai Google I/O nem csak az Android 13-ról és a Google egyéb szolgáltatásainak újdonságairól szólt, bemutatkozott a rendezvényen a Pixel 6a is, amihez a cég nagy reményeket fűz - a Pixel 6-ból többet adtak el, mint a 4-ből és az 5-ből együttvéve. Ez azonban csak az első volt a Google saját hardvereinek egyre gyarapodó listáján. 

A 449 dolláros kezdőárral rendelkező, így a korábbi modellekhez képest olcsóbb készülék egy 6,1"-es, 1080p-s felbontású, 60 Hz-es frissítésre képes, Gorilla Glass 3 kijelzőt kapott. Ugyanaz a Tensor chip dolgozik benne, ami a Pixel 6-okban, így a Live Translate, Live Caption funkciókat, a Recorder alkalmazást ugyanúgy használhatjuk, mint a drágább eszközök vásárlói.

Hirdetés

A működést 6 GB-nyi LPDDR5 RAM és egy 128GB-os UFS 3.1 tárhely segíti. A költségeken a kamera terén spóroltak, de a 12,2 MP-es elsődleges és a 12 MP-es széles látószögű lencse sem fog csalódást okozni. A szoftveres újítások, mint a Real Tone, a Night Sight és a Magic Eraser kihasználhatók, az előlapi kamerát pedig átvették a Pixel 6-ból. Az energiát egy 4306 mAh-s akkumulátor szolgáltatja, ha extrém akkumulátorkímélő módba állítjuk, akár 72 órán át is működik egy töltéssel. Frissítésekre öt éven át számíthatunk, a megjelenés pedig július 28-ára várható.

Bejelentették továbbá az ősszel érkező Pixel 7-et és Pixel 7 Prót is, de ezeknél csak a dizájnt mutatták meg, részletekbe nem mentek bele. A kamerasáv kialakítása és anyaghasználata változik egy kicsit, a Prón három kameralencse lesz megtalálható. Azt tudjuk még, hogy maradnak a Tensor chipnél.

Megerősítették a Pixel Watchot is, ami már minden lehetséges módon kiszivárgott, de részleteket erről sem tudtunk. Az okosóra ősszel, a Pixel 7-tel együtt jelenik meg, Wear OS 3.1-et fog futtatni, LTE-kompatibilis, és NFC chip is van benne. A szenzorok figyelik a szívverést és az alvást, a Fitbit integrációnak köszönhetően jobban átláthatjuk és kezelhetjük az adatokat. A Maps, a Google Assistant, és számos egyéb alkalmazás kihasználja az óra által nyújtott lehetőségeket.

A Pixel Tablet megjelenésére 2023-ig várnunk kell, ahogy a részletekre is: annyit tudni, hogy Tensor chipet kap, remekül kiegészíti majd a Pixel telefonokat, nagy méretű képernyővel érkezik, és prémium terméknek szánják. Az előlapi kamera a képernyő hosszabbik oldalára kerül.

Végül pedig bemutatkozott a Pixel Buds Pro, a júliusban érkező, 200 dolláros prémium vezeték nélküli fülhallgató. Aktív zajszűrést kínál egy 6-magos audio chip segítségével, a hangerő a környezethez igazodik, de ha szeretnénk hallani környezetünket, ezt is engedélyezhetjük. Támogatja a Google Translate használatát, és IPX4-es vízállóságú. Könnyedén válthatunk vele több eszköz között, akkumulátora pedig 7 órán át bírja a zajszűrés engedélyezésével, és 11 órán át, ha ezt kikapcsoljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.