Hirdetés

Plecsnit rak a nem biztonságos oldalakra a Chrome



|

Júliusban érkezik a Chrome 68, ami minden HTTP-weboldalnál kiírja majd, hogy "Nem biztonságos".

Hirdetés

A Google korábban is küzdött azért, hogy a web HTTPS-alapú legyen, és igyekszik elérni, hogy mindenhol átvegyék a biztonságosabb protokollt. Ennek eszköze lesz a Chrome 68 is. 

Hirdetés

A júliusban érkező verzióval a Google böngészője már minden olyan oldalt megjelöl, ami nem HTTPS-kapcsolaton működik. Ez azt jelenti, hogy minden egyes HTTP-weboldalnál megjelenít majd egy figyelmeztetést, konkrétan azt, hogy "Nem biztonságos". 

A Google azt reméli, hogy a plecsnit látva a felhasználók mérlegelik majd a böngészési szokásaikat, és a jövőben inkább HTTPS-kapcsolatot használó honlapokra térnek át. Ez persze az oldalak tulajdonosait is arra ösztönzi majd, hogy fejlesszék a biztonságot. 

A Google elárult néhány érdekességet is a HTTPS elterjedtségéről. Az óriás szerint a Chrome-ban mért forgalom 68 százaléka már védett (Androidon és Windowson), illetve macOS és Chrome OS alatt ez az arány több mint 78 százalék. A top 100 weboldalból 81 már alapból HTTPS-t használ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.