Hirdetés

PNG képeken keresztül is megtámadhatják az androidosokat



|

A februári biztonsági javítások kiküszöbölik a problémát, de a lassú frissítések miatt a részleteket nem hozzák nyilvánosságra.

Hirdetés

Manapság az emberek életének központi eszközeit jelentik az okostelefonok, és mivel pénzügyi tranzakciókhoz is sokan használják ezeket, a hackerek mindig igyekeznek trükkös módszerekkel ellopni a személyes és banki adatokat. Éppen ezért fontos betartani a biztonsági tanácsokat, nem telepíteni mindent csak úgy, illetve feltenni a legújabb biztonsági javításokat. 

Hirdetés

Az Android biztonságán dolgozó szakértő csapat nemrég olyan rést talált, amely szokatlan és ijesztő is. Egy PNG fájl segítségével ugyanis bármelyik androidos okostelefon kártevővel támadható meg. 

A PNG fájlok többek között a jobb tömörítés miatt is elterjedtek, vagyis előszeretettel használják ezeket például üzenetküldő appokban. A jelentés szerint a támadó kóddal egészítheti ki a képfájlt, ami a fájl megnyitása után azonnal végrehajtódik. A kód lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer fő folyamataihoz is hozzáférjen a hacker, vagyis szinte bármit megtehet. 

Ez nem csak ijesztőnek hangzik, az is. Szerencsére a hibát azelőtt felfedezték, hogy bárki szélesebb körben visszaélt volna a lehetőséggel. A rést a februári biztonsági javítások már befoltozzák. A biztonsági csapat a részleteket azonban nem hozza nyilvánosságra, ugyanis az androidos mobilok döntő többségére csak igen sokára érkezik majd meg a februári biztonsági frissítés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.