Hirdetés

Pofátlanul olcsó MacBookokkal jelentkezne az Apple?



|

Egy új jelentés gyakorlatilag a pokol befagyását jósolja, a cél a Chromebookok legyőzése.

Hirdetés

Az Apple neve az évek során összeforrt a többnyire remekül működő, egymással szoros ökoszisztémát alkotó, ám kifejezetten drága tech eszközökkel, legyen szó okosóráról, mobilról, tabletről vagy számítógépekről.

Ennek jegyében aki a cupertinókaktól akar laptopot venni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen még az almás cég jelenlegi legolcsóbb modellje, a 13 hüvelykes, 2020-as kiadású M1 processzorral szerelt MacBook Air is 500 ezer forintról indul. Egy jelentés azonban most azt állítja, hogy a jövőben jóval megfizethetőbb macOS-alapú notebookok érkeznek.

Hirdetés

A beszámoló forrása a tajvani DigiTimes, amely közelebbről nem megnevezett "iparági forrásokra" hivatkozva jelentette ki, hogy az Apple megirigyelte a Chromebookok sikerét, ezért jutányosabb árú, elsősorban az oktatási szektornak szánt MacBookokat szeretne piacra dobni. Az új modellek a Google webes operációs rendszerét futtató gépekkel ellentétben nem olcsó hatású műanyag házzal, hanem fém tokozásban érkezhetnek.

Az Apple ezt állítólag azzal a kompromisszummal engedheti meg magának, hogy a normál MacBookokétól eltérő ötvözetet alkalmaz, illetve a mechanikus alkatrészeket is olcsóbban gyártatná, mint a drágább számítógépeknél. A pletyka összességében szinte túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, és sajnos több jel is arra utal, hogy valóban nem tervez ilyesmit a cég, vagy legfeljebb fontolgatja.

A legfontosabb érv, hogy a cupertinóiak még soha nem adták az emblémájukat olcsó számítógépekhez, talán az Apple II-t leszámítva, amely az otthoni PC-k 70-es/80-as évekre tehető elterjedése idején egész jutányos ajánlatnak számított. A cég ráadásul a 90-es években már csúnyán megégette magát, amikor külsős gyártók számára is licencelhetővé tette az asztali operációs rendszerét, akik az olcsóbb hardvereikkel kannibalizálták a jelentősebb haszonnal forgalmazott Macek eladásait.

Végezetül pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy a vállalat évek óta a belépő szintű iPadet ajánlja a diákoknak és úgy általában a Chromebookok helyett, és egyelőre semmi jelét nem adja annak, hogy változtatni kívánna a stratégiáján. Ha azonban mindenképp hinni szeretnénk a DigiTimesnak, akkor sem érdemes még feltörni a perselyt, a portál ugyanis úgy értesült, hogy még az Apple egyik partnerénél sem zajlik a gyártás előkészülete, így leghamarabb csak 2024 második felében futhatnak be a filléres MacBookok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.