Hirdetés

Pofonegyszerű módszerrel lógott fel egy repülőgépre egy férfi



|

A trükkös potyautas csak azt nem gondolta át, hogy mi lesz, ha sikerül a fedélzetre jutnia.

Hirdetés

A Világkereskedelmi Központ és a Pentagon elleni 2001-es terrortámadások jelentős szigorításokat hoztak a légiközlekedésbe, amelyek a reptéri és a fedélzeti biztonságot is nagyban fokozták, így az ember azt gondolhatná, hogy ma már nem olyan egyszerű fellógni egy járatra, mint az ezredforduló előtt. Egy élelmes potyautas friss esete azonban bizonyítja, hogy a modern technológia akár rést is üthet a pajzson, ami ebben az esetben szerencsére nem vezetett tragédiához.

A The New York Times beszámolója alapján vasárnap letartóztattak egy 26 éves férfit Salt Lake Cityben, aki jegy nélkül jutott fel a Delta Airlines egyik járatának fedélzetére, és csak az utaskísérők szemfülességének köszönhető, hogy végül lebukott. A texasi Wicliff Yves Fleurizard egy snowboardos üdülés után próbált hazatérni, repülőjegy híján pedig más utasok beszállókártyáját fényképezte le a mobiljával, amivel végül sikerült is túljutnia a beszállási procedúrán.

Hirdetés

A reptér biztonsági kameráin látszik is, ahogyan a Fleurizard mások okostelefonos beszállókártyáit fotózza, amikor a jogos tulajdonosok éppen nem figyelnek. Egy kiskorú, egyedül utazó lány becheckolásakor problémák adódtak, így valószínűsíthető, hogy a potyázónak végül az ő kártyáját sikerült elcsakliznia. Csakhogy a mit sem sejtő utast ennek ellenére is felengedték a fedélzetre, ahol így minden ülés foglalt volt, ezért Fleurizard nem tudott más tenni, mint ide-oda vándorolni a sorok között.

Egy utaskísérő akkor lett figyelmes rá, amikor megpróbálta kinyitni a vészhelyzeti felszerelések tárolójának ajtaját, vélhetően azért, hogy ott bújjon el. Ekkor az őt kérdőre vonó stewardessel még sikerült elhitetnie, hogy csak a mosdót kereste, később viszont ismét feltűnést keltett, mivel nem zárta be az ajtót és túl sok időt töltött odabent, majd rögtön megpróbált átmenni a repülőgép túlsó végén található másik mellékhelyiségbe.  

Az újabb kérdőre vonás során gyorsan kiderült, hogy emberünknek nincs helye a fedélzeten, így a gép visszatért a kapuhoz, Fleurizard ellen pedig vádat emeltek. A férfi a letartóztatását követően úgy nyilatkozott, hogy ugyan hibát követett el, de csak vissza akart jutni a családjához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.