Hirdetés

Poharazgatva mentheted a bolygót ezzel a karbonnegatív vodkával



|

Ha hihetünk az ígéretnek, már akár szén-dioxidból készült vodkával küzdhetsz a globális felmelegedés ellen.

Hirdetés

Manapság gyakorlatilag az életünk minden területére rányomja a bélyegét a rettegett karbonlábnyom kifejezés, amely azt igyekszik meghatározni, hogy az egyes tevékenységek és termékek mennyi üvegházhatású gázt bocsátanak a levegőbe, hozzájárulva az egyre súlyosabbá váló globális felmelegedéshez.

A szeszes italok gyártása természetesen ugyancsak a szennyező iparágak közé tartozik, egy cég azonban azt állítja, hogy feltalálta az alkoholt, ami nemcsak, hogy nem gyorsítja a klímaváltozást, de még tesz is ellene.

Hirdetés

Az Air Company által forgalmazott AIR Vodka ugyanis egy forradalmi eljárással készül, melynek során a levegőből kivont szén-dioxidból, vagyis a globális felmelegedés egyik legfőbb okozójából állítják elő az italhoz szükséges etanolt. A folyamathoz naperőművekben termelt megújuló energiát használnak fel, a gázt pedig cseppfolyósított állapotban, tartályokban tárolják.

A szén-dioxidot aztán a helyszínen előállított zöld hidrogénnel kombinálják egy reaktorrendszerben a szén átalakítása céljából, így egy kémiai reakció révén alkoholokból, alkánokból és vízből álló reaktorfolyadék keletkezik. Az ezt követő desztillációs folyamat során az etanol elválik a víztől és az alkánoktól.

"Az etanol CO2-ből történő előállításának technológiája viszonylag új. Az Air Companynél az etanol előállítására szolgáló eljárásunk eltávolítja a  szén-dioxidot a légkörből, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a világ első szén-dioxid-negatív szeszes italát hozzuk létre."

- írja az Air Company az eljárásról, amely teljesen megspórolja a normál vodka készítésével járó jelentős mezőgazdasági terhelést, a hagyományos erjesztési folyamattal szemben pedig azt is garantálja, hogy nem maradnak szennyeződések az italban. A cég emellett a teljes gyártási folyamathoz megújuló energiát használ, az üvegekre pedig biológiailag lebomló címkét ragaszt.

A 40%-os alkoholtartalmú vodkát 0,75 literes kiszerelésben forgalmazzák, aki viszont nem állna meg az italozásnál, annak ugyancsak karbonnegatívként reklámozott parfümöt és kézfertőtlenítőt is kínál az Air Company.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.