Hirdetés

PS5 kontrollerrel irányították a Sony és a Honda közös elektromos autóját, amibe Microsoft szállítja a mesterséges intelligenciát



|

A CES-en mutatták meg, hogyan néz majd ki és mire képes az Afeela.

Hirdetés

Komoly előkészületek előzték meg a Sony autópiacra való belépését: a vállalat már 2020-ban bemutatta a Vision-S01 nevű koncepcióautóját, majd később a Vision-S02 SUV-t prezentálta, hogy aztán bejelentse, a Hondával közösen céget alapít elektromos autók gyártására. Az együttműködés eredményét a tavalyi Las Vegas-i rendezvényen leplezték le az Afeela márkanéven futó elektromos autó képében, amely a két titán által alapított Sony Honda Mobility gyártócég első projektje. 

Mint kiderült, a Sony Honda Mobility 2025-ben tervezi piacra dobni az Afeelát, a CES-en megtartott sajtótájékoztató keretében pedig azt is elárulta, hogy az autó bevezetésére készülve együttműködik a Microsofttal a mesterséges intelligencia és különféle mobilitási technológiák terén. 

Hirdetés

A Sony Honda Mobility elnöke, Izumi Kawanishi megmutatta a színpadon, hogyan néz ki jelenleg az Afeela, és prezentálta, hogy a pár évvel korábbi bejelentése óta mennyit fejlődött. Az elektromos autót mindösszesen egy PlayStation 5-ös kontroller, azaz a DualSense segítségével irányította, ami csak elsőre tűnhet meglepőnek, ugyanis az autót telepakolták a gamereknek kedvező megoldásokkal: a műszerfalat a képernyők uralják, az ülések hátuljába is jutott belőlük, hogy azok is játszhassanak, akik hátul foglalnak helyet, és az első lökhárítón is helyet kapott egy panel, ezek mindegyikét pedig a telefon segítségével egyszerűen testre lehet majd szabni, legyen szó akár a Fortnite- vagy a Pókember-témákról. A felhasználók kreativitásának elősegítése az Epic Gamesszel együttműködve valósul meg, amely magában foglalja az Unreal Engine 5 bevonását is. 

Kawanishihez a Microsoft egyik vezetője, Jessica Hawk csatlakozott a színpadon, hogy beszéljen a Sony Honda Mobility és a redmondiak partnerségéről, ami magában foglalja a mesterséges intelligenciával és a Microsoft Azure infrastruktúrával kapcsolatos együttműködést is. A két vállalat célja az emberek és a mobilitás közötti kapcsolat újradefiniálása, többek között a AI-támogatású vezetési funkciók esetében, amihez a Sony segítségül hívta a Gran Turismo játékokat fejlesztő Polyphony Digitalt is, hogy annak a virtuális vezetési élmény terén szerzett tapasztalatait itt is kamatoztathassa.

Az elhangzottak alapján a Sony kvázi úgy tekint az Afeelára, mint egy újabb játékplatformra, amely sokkal nagyobb léptékű lesz minden korábbinál - ahogyan azt Kawanishi kihangsúlyozta, a Qualcomm olyan biztonsági technológiákat fog biztosítani a járműhöz, mint például a fejlett vezetőtámogató rendszerek programjai, de olyan előnyökkel is rendelkezik majd a termék, mint a hangszigetelés. Az alábbiakban megnézhetitek, milyen lesz belül az Afeela és mit tud: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.