Hirdetés

Ilyen lesz a Snapdragon 865 csúcslapka



|

December elején mutatja be a jövő évi csúcslapkáját a Qualcomm, a specifikációk azonban már most kiszivárogtak.

Hirdetés

Közeledik az év vége, ami pedig azt is jelenti, hogy a Qualcomm jövő évi csúcslapkája hamarosan debütál. Ami azt illeti, a Qualcomm már be is jelentette, hogy december elején, Hawaii ad otthont az éves Tech Summit rendezvénynek. A várakozások szerint ezen mutatják be a Snapdragon 865-öt. 

Hirdetés

A hivatalos bemutató előtt most azonban egy megbízható kínai szivárogtató arról számolt be, hogy az új csúcslapka neve valóban Snapdragon 865 lesz, és még specifikációkat is közölt róla. 

Az új SoC-t a Samsung 7 nm-es EUV gyártástechnológiájával készítik majd, 4G-s és 5G-s kiadás egyaránt lesz belőle. A hírek szerint az ARM Cortec A77 mag 2,84 GHz-en dübörög majd, ezt három 2,42 GHz-es további A77 mag kíséri majd, négy A55-ös mag pedig 1,8 GHz-en ketyeghet. 

A GPU elvileg egy Adreno 650 lesz, ami a 640-es verzióhoz képest 20 százalékkal jobb grafikus teljesítményt hozhat magával. Ugyanennyit gyorsulhat a processzor is a Snapdragon 855 Plushoz mérten, illetve ezúttal LPDDR5 támogatás is lesz. 

Elsőként a Samsung, a Xiaomi és a Sony vetheti majd be a chipet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.