Hirdetés

Ráhajt az őszre a Samsung: széditő tudás és árak Galaxy Z Fold4 és Flip4 párosnál



|

Megérkezett az összehajtható Fold4 és Flip4, az új Watch5 órák és egy AirPods Pro-killer TWS-fülhallgató is. A címért pedig elnézést kérünk.

Hirdetés

Mondhatjuk, hogy idén augusztusban menetrend szerint érkezett meg az új Samsung Galaxy-frissítés, ami ezúttal az összehajtható modellekre, illetve a kiegészítőkre fókuszál.

Az S22-es széria mellett a Fold és Flip képviselik az abszolút csúcskategóriát, ahol jó néhány mérnöki bravúrral is össze lehet futni, amelyek szinte mindegyike azt célozza, hogy az összehajtható kijelző minél strapabíróbb és jobb legyen.

Galaxy Z Fold4 - már majdnem Note

A rivadafényben ezúttal is a Fold tetszeleg, mint a legdrágább csúcsragadozó. A Fold4 nem sokban különbözik tavalyi elődjétől, a Fold3-tól, már ami kialakítását és méreteit illeti. A 263 grammos - vagyis 8 grammal könnyebb - készülék háromféle színben érkezik, és miközben a külső méret szinte ugyanaz maradt, a külső és belső kijelzők egyaránt nagyobbak, szélesebbek lettek (2,7 és 3 mm-rel). A belső, kihajtható, 7,6"-os OLED-kijelző 120 Hz-es és támogatja az S Pen-t (S Pen Fold és S Pen Pro), viszont a készülékházban nem tudod elrejteni, ehhez ismét speciális tokra lesz szükséged. A belső selfie kamera ezúttal is rejtett (UDC), kívül pedig az 50+12+10 MP-es hármas kamerarendszer igyekszik kiváló fotókat lőni.

Az akkumulátor maradt 4400 mAh, aminek a gyorstöltése 30 perc alatt 50%-ot jelent - ennél azért már láttunk jobbat, de ebben a tekintetben a Samsung jó ideje igencsak konzervatív. Ami viszont jó hír, hogy az IPX8-as besorolás maradt (vízállóság), a Qi-töltésről sem kell lemondanod a mobilt pedig elöl-hátul Gorilla Glass Victus+ üveg védi.

Hirdetés

Hogy a sebességgel se legyen gond, a Snapdragon 8+ Gen 1 SoC került a Fold4-be kellő mennyiségű RAM és tárhely kíséretében. Az erőre szükség is lesz, ugyanis a Foldra optimalizált OneUI kezelőfelület, valamint az ilyen készülékekhez igazított Android 12L OS kifejezetten előnyben részesíti a multitaskingot, több alkalmazás (például Microsoft és Google appok) képes kisebb ablakokban futni, a nagy kijelző alján pedig egy tálca is megjelent, ahonnan gyorsabban és kényelmesebben indíthatod gyakran használt alkalmazásaidat.

Mindez persze ezúttal sem olcsó mulatság, a 256 GB-os Fold4 kezdő ára itthon 779 990 forint (a legdrágább, 1 TB-os pedig 944 990 Ft), amihez előrendelői akció is kapcsolódik 08. 25-éig. Hamarosan teszteljük is, mire képes az új Z Fold4 és hogy ezúttal sikerült-e minimalizálni a kijelző közepén újjal érezhető (és egyesek számára zavaró) zsanérvölgyet.

Galaxy Z Flip4 - trendi minimobil

Az olcsóbb, ám összehajthatósága folytán szintén látványos Flip egészen szép sikereket tudhat magáénak. A Flip4-et négyféle színben választhatod (a BeSpoke Edition nálunk nem lesz elérhető), és természetesen több újdonságot is élvezhetsz a Flip3-hoz képest. Mindjárt itt a sebesség, amiért a Snapdragon 8+ Gen 1 chip felel, valamint a nagyobb külső kijelző, amely még több egyedi beállítást enged. Innen tudsz például válaszolni az üzenetekre, hívást indíthatsz, megváltoztathatsz egy-két gyorsbeállítást és a fényképezés során is hasznos lesz a nagyobb, 2,1 colos panel.

A belső kijelző ugyanakkor nem változott sem méretét, sem minőségét tekintve, és ugyanez mondható el a kamerarendszerről is. Az üzemidő nem volt éppen acélos az előző modellnél, ám a Flip4 nagyobb akkumulátort (3700 mAh) kapott, így valamelyest hosszabb ideig bírja a telefon egy töltéssel.

Bár azzal kezdtük, ez az olcsóbb hajtogatható mobil, azért a Galaxy Z Flip4 ára is borsos: a 128 GB-os alapmodellért 479 990 forintot kérnek, a 256 GB-osért pedig 10 forint híján 500 ezret, viszont itt is van előrendelői akció 08. 25-éig.

Watch5 és Watch5 Pro - hová lett a lünetta?

Összesen három okosórát mutatott be a Samsung, amelyek leginkább méretükben különböznek egymástól. A 40/44 mm-es átmérőjű Watch5 az alapmodell, mint a Watch5 Pro 45 mm átmérőjű. A fejlett szenzoros érzékelőrendszer pontosságán sikerült javítani, sőt, már horkolásérzékelő is megjelent a funkciók között. Szintén népszerű lehet az alvási szokásaid alapján meghatározott virtuális alvóállat, ám ennél hasznosabb, hogy az óra és a szoftver segítenek a kisebb hibáidat is korrigálni, hogy jobban kipihenhesd magad. A Sleep Coaching mellett teljes Smart Things okos otthon integráció is része a Watch5-szériának, valamint a testösszetétel meghatározása is adhat hasznos információkat.

A legfontosabb mind közül talán mégis az, hogy sikerült 27%-ot gyorsítani a töltésen és 15%-kal nagyobb akkut elrejteni a házban (247 vs. 284 mAh).

Ahogy a Watch5, úgy a Watch5 Pro is 60%-kal karcállóbb zafírüveget kaptak, ám a Pro esetében a ház is extrém ellenálló, ugyanis titán ötvözetből készült. Itt szintén az egyik legnagyobb újdonság az akkumulátor megnövelése, a Watch4 361 mAh-ja helyett 590 mAh-s akku táplálja az új Watch5 Prót. A szoftveres extrák közül érdekesség a visszanavigálás és a turn-by-turn GPS, kívül pedig az újfajta D-Buckle szíj.

Sajnos akár a Watch5-ről, akár a Watch5 Próról van szó, a mechanikus, fizikai lünetta (tekerhető külső kijelzőkeret) eltűnt, ezt már csak digitálisan éred el. A Watch5 széria legkisebb tagja, a 40 mm-es modell 129 990 forintnál indul, a 44 mm-esért 144 990 forintot kérnek, ha pedig LTE-t is szeretnél, 149 990 és 164 990 forintra ugranak az összegek. A Galaxy Watch5 Pro húzósabb, ezért 204 990 vagy 224 990 forintot (LTE-verziós) kell leszurkolnod.

Galaxy Buds2 Pro - Reszkess, AirPods?

Galaxy TWS-fülhallgató nélkül sem maradunk 2022-ben, mégpedig a csúcsot jelentő Buds2 Prót kaptuk meg a Samsungtól augusztusban. Az elődmodellhez hasonlóan ez is füldugó formájú, nem pedig nyakas kialakítású, és annak ellenére, hogy 15%-kal kisebb, mint a Buds Pro, sikerült 3-3 mikrofont elrejteni benne.

Ez az aktív és intelligens zajszűrés miatt fontos, amely már beszédfelismerésre is képes és a Samsung állítása szerint 40%-kal hatékonyabb elődjénél. Az extrák között ott a fejkövető virtuális térhangzás és a Samsung Seamless kodek (SSC), valamint talán a legfontosabb, a 24 bites Hi-Fi hangzás, amely hallhatóan javít(hat)ja a hangzás minőségét. Az új Buds2 Pro fülhallgatókért is tekintélyes árat kell fizetni: 99 990 forintba kerül az új Galaxy füldugó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.