Hirdetés

Rajzolt állatokkal követi majd az alvást a Samsung Galaxy Watch 4



|

Szuper funkciókkal bővül a koreaiak okosórája.

Hirdetés

A Samsung háza táján most minden a Galaxy S22 közelgő rajtjáról szól, hiszen február 9-én kerül sor az új mobilos zászlóshajók leleplezésére. A hazai idő szerint délután 4 órakor kezdődő, akár a metaverzumban is követhető eseményen még a Galaxy Tab táblagépek következő generációja is szóba kerülhet, új okosórákra viszont nem érdemes számítani, mivel a Watch 4 csak tavaly augusztusban mutatkozott be.

A koreaiak azonban nem feledkeztek meg teljesen a hordható kütyüről, így az Unpackeddel párhuzamosan a Watch 4 is kap néhány hasznos fitnesz- és egészségügyi funkciót.

Hirdetés

Az egyik az új alváskövetési program, amivel helyrebillenthetjük a pihenési ritmusunkat. A funkció kezdésként egy teljes héten át monitorozza az alvási szokásainkat, majd a tapasztalatok alapján automatikusan besorol a 8 elérhető kronotípus valamelyikébe. Ezek az állatos kategóriák (oroszlán, sündisznó, pingvin, vakondok, szarvas, rozmár, aligátor, cápa) a bagoly-pacsirta felosztáson túllépve a természetes cirkadián ritmusunkat hivatottak szimbolizálni, vagyis azt, hogy jellemzően mikor vagyunk aktívak.

A kategóriák alapján az app 4-5 hetes alvási "edzésprogramokat" kínál majd, melyek az adottságainkhoz igazodva segítenek a pihenés minőségének javításában, olyan eszközökkel, mint a kihívások, a meditáció vagy a témába vágó szakmai útmutatók és az alvási jelentések.

A másik lényeges újdonság, hogy a Samsung összefogott a Chris Hemsworth fitnesz-alkalmazásával, a Centrrel, amely megkönnyíti az okosóra testösszetétel méréseinek kiértékelését, így a felhasználók jobban megérthetik a testzsír-arány és az izomtömeg változásai mögötti folyamatokat. Ehhez pedig eleinte még fizetni sem kell, a szolgáltatást ugyanis egy 30 napos ingyenes próbaidőszakkal indítják útjára.

A frissítés a futóknak és a kerékpárosoknak is tartogat egy nagy ajándékot: megérkeznek az intervall edzési célok, melyekkel az időtartamra, a távolságra és a szettek számára vonatkozó célkitűzéseket határozhatunk meg, a Watch 4 pedig végigvezet a váltakozó intenzív és pihentető szakaszokon.

Végezetül a koreaiak két, később érkező újdonságra is ígéretet tettek. A legfontosabb, hogy idővel elérhetővé válik a Google Asszisztens, amit alternatívaként választhatunk a Samsung Bixby helyett, előbb-utóbb pedig akár közvetlenül az órára is streamelhetjük majd a YouTube Music zenéit. Dátumot sajnos egyik funkció kapcsán sem közölt a gyártó.  A szoftveres frissítésen túl 6 új szíj is érkezik szilikon, szövet és fém kivitelben:

Az új fitnesz-és egészségügyi funkciók már február 9-től felbukkannak a Galaxy Wearable alkalmazásban, a szíjak viszont csak valamikor a hónap végén futnak be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.