Hirdetés

Ránctalanítja a hajtogatós mobilokat az LG új technológiája



|

Minden korábbinál strapabíróbb megoldással állt elő a koreai cég, amellyel hosszabb távon is újszerű maradhat az összehajtható telefonok kijelzője.

Hirdetés

A hajtogatós mobilok komoly kihívás elé állítják a mérnököket: olyan kijelzőt igényelnek, ami a Gorilla Glass strapabíróságával vetekszik, a fóliákéhoz hasonló rugalmasság mellett. Jelen állás szerint persze ez nem igazán lehetséges, de az tény, hogy a kategória képviselői minden egyes generációval rohamléptékben fejlődnek.

A Samsung például nemrég mutatott be egy 7,6 hüvelykes kísérleti megjelenítőt, amely akár extrém hidegben is kibír 30 000 hajtogatást, az LG viszont most emelte a tétet, és egy még tartósabb megoldással állt elő.

Hirdetés

A dél-koreai cég vegyipari szakemberei által kifejlesztett anyag segítségével a mobiltelefonok kijelzője akár 200 000 hajtogatást is kibírhat anélkül, hogy bármiféle ránc keletkezne a hajtás éle mentén.

Az anyagot egy polietilén-teraftalát (avagy a híres PET) filmrétegre kell felvinni, ami a kijelző tetejét borítja. Az LG állítása szerint ez az eljárás jóval ellenállóbb, mint a jelenleg elterjedt megoldás, amely poliimid fóliából és edzett üvegből áll. A 200 000 hajtogatásról szóló ígéret mindennapi használatban 5 évre fordítható le, s ezzel az emberek túlnyomó többségét már kiszolgálhatja két készülékcsere között.

Az LG egyben közölte, hogy már jövőre beindulhat az új anyag tömeggyártása,  ami 2023-ban érheti el a teljes kapacitást. Lehetséges partnerekről egyelőre nem esett szó, de a vállalat a világ egyik vezető kijelzőgyártója, így bizonyára akadnak majd jelentkezők a laptopokban és táblagépekben is használható technológiára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.