Hirdetés

Rapsberry Pi felhasználásával épített működő robotkart egy kreatív videós



|

James Bruton az egykártyás számítógép mellett 3D nyomtatót használt a kar megtervezéséhez.

Hirdetés

James Bruton már régóta foglalkozik a robotikával, saját fejlesztésű gépeit pedig nagyban befolyásolja a Marvel ikonikus karaktere, Vasember is. Bruton ezúttal egy olyan robotkart épített, amely a gépi tanulás segítségével működtethető, vagyis más testrészek bizonyos mozdulataira reagál a megfelelő módon.

A szerkezet első pillantásra egyszerűnek tűnhet, viszont a szükséges technológia, illetve a kontroller részei egy hátizsákban kaptak helyet.

Hirdetés

Bruton különböző mikrokontrollerek, Teensy 4.1 és Adafruit MPU-6050 segítségével készített mozgásrögzítésre szolgáló szerkezetet, az adatokat pedig egy Raspberry Pi Zero felhasználásával összesítette.

A gépi tanulással az egyszerűbb mozdulatokra, mint a láb megemelésére reagál a robotkar, de a későbbiekben Bruton még több szenzorral és lehetőséggel bővíteni a szerkezetet.

A feltaláló egyébként publikusan rendszeresen megosztja a projektjeihez kapcsolódó kódokat, így bárki megpróbálkozhat azok újragondolásával, ha megvan hozzá a megfelelő eszköz és technológiai tudás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.