Hirdetés

Reagált a gyártó a New World miatt lehaló RTX 3090-esekre



|

Korrekt, a pórul járt tulajdonosoknak kedvező döntés született.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az Amazon 5 éve fejlesztett MMO-ja, a New World zárt bétája igencsak furcsa anomáliát produkált: egyes játékosoknál 15-30 perc után teljesen kivégezte a méregdrága RTX 3090-es videokártyákat.

A probléma elvileg az EVGA RTX 3090 RTX GPU-kat érintette, így nagy kérdés volt, hogy a kaliforniai gyártó vajon mit lép a történtekre. A jelek szerint happy enddel zárulhat a sztori, a cég ugyanis csakhamar intézni kezdte a tönkrement hardverek cseréjét.

Hirdetés

Az értesülést a PC Gamer hozta le, a portálnak maga az EVGA erősítette meg, hogy minden egyes 3090-es helyett újat adnak a károsultaknak. A JayzTwoCents YouTube-csatornát üzemeltető Jason Langevin pedig belsős forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a gyártó már azelőtt kiküldi a cseredarabokat, mielőtt az elhalálozott példányok beérkeznének a központba.

Ez pedig mindenképp okos húzás az EVGA részéről, annál is inkább, mivel a nagy visszhang ellenére egyáltalán nem biztos, hogy csak az ő hardverük térdelt le a New Worldtől. Jason Langevin legalábbis arról posztolt a Twitteren, hogy tudomása szerint a Radeon RX590, 6800XT, 6900XT, valamint az Nvidia 3080 Ti és egyéb 3090-es kártyák tulajdonosai is tapasztaltak "hibákat és leállásokat".

A youtuber szerint ez arra utal, hogy a New World renderelésével van valami gond. Az Amazon viszont időközben kiadott egy hotfixet, ami nagy trükkök helyett a menü fps-számának korlátozásával csökkenti a videokártyák terhelését. A javítást bejelentő hivatalos blogposzt egyben azt is megjegyzi, hogy a probléma csak néhány embert érintett, s hogy a javítás telepítése nélkül is biztonságos a New World bétája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.