Hirdetés

Régen várt funkcióval bővül a Google okosotthonos platformja



|

Az otthonunk egy újabb, kritikus pontjának vezérlését is átveszi a Google Home alkalmazás.

Hirdetés

A Google 2014-ben 3,2 milliárd dollárt fizetett az "iPod keresztapjaként" is ismert Tony Fadell által létrehozott Nest Labsért, fontos lépést téve meg a saját okosotthonos platformjának kiépítése felé. Az eszközök hadát összefogó Google Home azóta az egyik legnépszerűbb ilyen megoldássá nőtte ki magát, most pedig jelentős átalakulás elé néz a centrumául szolgáló alkalmazás.

A legnagyobb újdonság a Matter nevű nyílt forráskódú szabvány támogatása lesz, amely simábbá teszi a különböző gyártóktól érkező termékek együttműködését, de egy másik lényeges változásra is fény derülhetett.

Hirdetés

Egy Redditen megosztott képernyőfotó alapján ugyanis a Google Home végre képessé válik a garázsajtók kezelésére, ami régen hiányolt funkciónak számít az ökoszisztémán belül. A kép alapján az app frissítését követően nyugodtan a fiókban hagyhatjuk a távirányítót, mivel a mobilunk is megbirkózik majd az ajtó nyitásával és becsukásával.

A meglehetősen puritán kezelőfelület a megújult Google Home alkalmazás előnézeti verziójában bukkant fel, így egyelőre rejtély, hogy mikor törhet utat magának a nyilvános kiadásba. A részletekre viszont talán nem kell sokat várnunk, holnap este 7 órakor ugyanis kezdetét veszi a Google I/O fejlesztői konferencia, ahol az új Pixel-mobilok mellett vélhetően az okosotthonos megoldások is szóba kerülnek majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.