Hirdetés

Régóta várt funkciót kapott a Photoshop



|

Nem csak szakítások és nagy összeveszések után lesz hasznos a képszerkesztő újdonsága.

Hirdetés

A Photoshop legutóbb akkor került szóba nálunk, amikor a licencfeltételek megváltozása miatt több mint 2000 szín vált fizetőssé az Adobe kreatív alkalmazásaiban, most azonban egy sokkal jobb hír kapcsán számolhatunk be a világ legnépszerűbb képszerkesztőjéről.

A 32 éve bővülő szoftver 24.0-s verziószámú frissítése ugyanis egy olyan eszközzel dobta fel a repertoárt, amely bárkiből Photoshop-mestert varázsol, legalábbis ami a nem kívánt elemek kivágását illeti.

Hirdetés

Az Adobe még az októberi Max 2022 konferencia keretében jelentette be a "One-Click Delete and Fill", vagyis az egykattintásos törlés és kitöltés funkció érkezését, melynek segítségével játszi könnyedséggel távolíthatjuk el a fotók bizonyos részeit, a háttérben dolgozó Sensei gépi tanulási algoritmus pedig észrevétlenül kitölti az adott elem helyén keletkezett űrt.

Az újdonság a 2020-ban megjelent Object Selection Tool kiegészítése/továbbfejlesztése, amivel könnyedén kijelölhetjük a képeken található objektumokat. Az egykattintásos törléshez a kiválasztást követően csak a Shift + Delete, vagy a Shift + Backspace gombokat kell lenyomnunk.

A funkciónak ráadásul nemcsak az exüktől, vagy egy elhidegült baráttól megszabadulni vágyók örülhetnek, hiszen a program a tárgyakat, az eget, a vizet, az utakat és a növényeket is felismeri, és még az olyan apró részletekkel is megbirkózik, mint az emberi haj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.