Hirdetés

Rekordot döntött az óriási kínai űrrakéta



|

Videón is megnézheted, hogyan indult útjára a hatalmas rakéta.

Hirdetés

A 30 méter magas Gravity-1 a legerősebb kínai kereskedelmi rakéta, továbbá a legerősebb szilárd hajtóanyagú hordozórakéta, amelyet valaha használtak, ezzel rekorderré vált. A rakéta pár nappal ezelőtt, egészen pontosan január 11-én indult útnak egy Sárga-tengeren szolgálatot teljesítő, szintén méretes hajóról. 

Összesen három Yunyao-1 kereskedelmi időjárási műholdat szállított, ezeket később a tervezett módon pályára is állította, szóval minden szempontból sikerként könyvelhető el a kilövés.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan pedig már fejlesztés alatt áll a Gravity-2 is, ami folyékony hajtóanyaggal működő magfokozatot és szilárd rakétahajtóműveket is kapni fog a tervek szerint - ennek tervezett indulása a jövő vére várható. Ezt követően jöhet majd a Gravity-3, ami három Gravity-2 magfokozatot egyesít, nagyjából úgy, mint a SpaceX-féle Falcon Heavy, ami három Falcon 9-et foglal magában.

Az alábbi videóban a Gravity-1 kilövése nézhető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.