Hirdetés

Rendhagyóan lenyűgöző a rejtett kamerás Oppo Find X csodatelefon



|

Szokatlan kijelzővel és rejtett kamerákkal támad az Oppo csúcskészülék, ami igen drága. Van belőle Lamborghini-kiadás is.

Hirdetés

A mobilipar őrült tempóban hajtja az újabb és újabb rekordokat, mindenki valódi keret nélküli kijelzőt és valami különlegeset akar, nem mellesleg jó drágán. Ha valakinek túl olcsó és túl átlagos már az iPhone X, akkor igazán örülhetett a kínai Vivo NEX okostelefonnak, amely nemrég mutatkozott be, belógó szenzorsáv nélkül, kiugró szelfikamerával. Nem elég különleges? Semmi gond, itt az Oppo Find X. 

Hirdetés

Az Oppo Find X ráadásul nem csak Kínában jelenik meg, Európába és Észak-Amerikába is eljut. Belógó érzékelősziget itt sincs, a 6,4 hüvelykes, 2340 x 1080-as kijelzőnek felül és oldalt gyakorlatilag kerete sincs, és az alsó is csak 3,4 milliméteres. A gyártó szerint 93,8 százalékot tesz ki az előlapból a képernyő. Miért van alsó keret? A kijelzőnek valahogyan kapcsolódnia kell az alkatrészekhez, és erre így nyílik lehetőség. Miért nincs ilyen az iPhone X-en? Az Apple hajlékony panelt és csatlakozót használt, ez a módszer viszont nehézkes és drága. 

További érdekesség, hogy a Find X nem csak a szelfikamerát rejtette a készülékházba, hanem a hátlapi dupla kamerát is. Egy tálca csúszik ki a készülék tetejéből, amely a kamerákat tartalmazza, és csak a kamerás app megnyitása után bújik elő. Mivel ujjlenyomat-olvasó nincs (de van 3D-s arcfelismerés), ezért a hátlap teljesen sima. 

Az előlapi szenzor egyébként 25 megapixeles, a hátlapi  kamerák 16 és 20 megapixelesek. Az arcfelismerés az infrakamerának, a pontprojektornak, a közelségérzékelőnek és a további szenzoroknak hála éjszaka is működik, gyakorlatilag olyan, mint a Face ID. Mobilfizetésre is használható lesz, az Animoji és az AR Emoji sikere után pedig Omojit is tud. 

A készülékbe egyébként Snapdragon 845-ös chip került, 8 GB RAM, 128/256 GB tárhely mellett, 3730 mAh-s akkuval és Android 8.1-gyel. Adott a 20 wattos VOOC gyorstöltés is. A készülék Európában augusztusban jelenik meg, a vételára 999 euró. 

Nem elég különleges? Van speciális Oppo Find X Lamborghini Edition is, 50 wattos SuperVOOC gyorstöltéssel, 1699 euróért. 35 perc alatt teljesen feltöltődik a lemerült készülék, az üveg hátlap alatt pedig szénszálas textúra van. 

Már csak néhány érdekes kérdés maradt, mint a The Verge rámutatott: mi történik, ha a kicsúszó tálca telemegy porral? Milyen tokot lehet rátenni egy ilyen eszközre? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.