Hirdetés

Eddig kudarcnak tekinthetőek a rendőrségi robotok



|

A jelek szerint sok mindenre jók a biztonsági és rendőrségi robotok, csak épp azokra a feladatokra nem, amikre kitalálták azokat.

Hirdetés

A rendőrség egyre jobban kezdi átvenni és bevezetni a világ egyes részein a biztonsági, rendőrségi robotokat. Az önjáró robotokat járőrözésre tervezték, illetve képesek reagálni a feltételezett fenyegetésekre is. Sajnos a gyakorlatban nagyon sok ezekkel a gond, így a közeljövőben biztosan nem ezek teszik majd biztonságossá az utcákat. 

Hirdetés

A robotok ugyanis rendre nekimennek az akadályoknak, vagy éppen beleesnek egy szökőkútba. A szektor egyik úttörője, a Knightscope több mint 50 ilyen robotot állított már szolgálatba Amerikában. Egy ilyen robot évi 70 000 dollárért lízingelhető, vagyis egy rendőr éves fizetését váltja ki nagyjából. 

Az MI-t, kamerákat, GPS-t, lézereket, hőszenzort használó robotok azonban folyton bajba keverednek. 2017-ben nem hagyták a hajléktalanokat a fejlesztőcég épületénél aludni, aztán jöttek a tényleges hibák. A robotok ráhajtanak a gyerekekre, beleesnek a szökőkútba vagy nem veszik figyelembe a segélykéréseket (hanem arra figyelmeztetik a segélykérőt, hogy menjen odébb). A biztonsági robot ráadásul erőben sem valami nagyszerű: Mountain Viewban egy részeg ember egyszer azelőtt felborította, hogy az igazi rendőrök előállították volna. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.