Hirdetés

Rengeteg új Apple termék jöhet az ősz során



|

Valóságos termékdömpinget hozhat a szeptember, előtte pedig a tavaszi felhozatalra is érdemes lesz odafigyelni.

Hirdetés

Ugyan még csak január van, de az elemzők és a szivárogtatók már serényen találgatják, hogy vajon milyen termékeket hoznak majd az Apple őszi leleplezései. Ezúttal a Bloomberg szerzője, a megbízhatóbb források közé sorolt Mark Gurman rukkolt elő egy izgalmas pletykacsomaggal.

Rendszeresen jelentkező hírlevele, a Power On legutóbbi számában ugyanis valóságos termékdömpinget jósolt az őszi szezonra, de volt néhány szava a szintén pletykált tavaszi műsorról is, melynek sztárja az új iPhone SE lehet.  

Hirdetés

Gurman szerint az ősz során a következő újdonságokat húzhatják elő a kalapból a cupertinóiak:

  • 4 új iPhone-t,
  • 3 új Apple Watch-ot,
  • frissített iMac-et
  • egy olcsóbb MacBook Prót,
  • az új Mac Prót,
  • a megújult MacBook Airt,
  • új iPad Pro-modelleket,
  • egy új, olcsó iPadet,
  • egy frissített AirPods Pro fülest.

A négy iPhone-ról nem most hallunk először, mivel az elemző már tavaly megírta, hogy az Apple 2022-ben is két normál és két "Pro" modellt mutat majd be, melyek között nem lesz ott az 5,8 hüvelykes mini, helyette egy iPhone 14 Max-kiadást kaphatunk. Ami a három új Apple Watch-ot illeti, ez a Series 8-at, a jóárasított Watch SE második generációját és az Explorer Edition néven emlegetett strapabíró kiadást takarhatja. Az utóbbi teljesen új kategóriát képviselne az almás palettában, Gurman még decemberben írt róla bővebben.

A 2022-es iMac a tavaly bemutatott, M1-processzoros iMacek nagyobb kiadása lehet 27 hüvelykes méretben, vagy akár a meglévő 24 hüvelykes modell hardveres frissítése is. Az olcsóbb MacBook Pro valahova az októberben leleplezett 14- és a 16 hüvelykes MacBook Prók alá érkezhetne, de az ezekben használt M1 Max és M1 Pro chipeknél gyengébb erőforrással. A MacBook Air aktuális kiadása pedig még 2020 novemberében rajtolt, így valóban időszerűnek tűnik a ráncfelvarrás, jó eséllyel már az M2-es SoC-kkel.

Hasonló a helyzet a profiknak szánt munkaállomással, a Mac Próval, amely még régebben, 2019 decemberében váltott generációt, ráadásul továbbra is Intel chipet használ, így több szempontból is megérett az új kiadásra (az Apple 2020-ban hirdette meg, hogy fokozatosan felváltja a kékek erőforrásait a házon belül fejlesztett, ARM-alapú M1 SoC-jaival).

Az iPadeket illetően nem lenne meglepő egy új olcsó tábla bemutatása, hiszen az Apple már évek óta ősszel frissíti a belépő szintű gépét. A másik befutó Gurman szerint az új iPad Pro lehet, a többes számot valószínűleg az eltérő méretek indokolják.

Ez viszont azt jelentené, hogy a 2020-as és a 2021-es szériával ellentétben a 2022-es iPad Prókat már nem tavasszal mutatná be az Apple, így a régóta pletykált márciusi eseményre a profi tabletek nélkül kerülhet sor. Gurman szerint azért csúszhatnak az új iPad Prók, mert ezúttal jelentősebb változtatásokkal készülnek a cupertinóiak. Ezek kapcsán M2-es chipről, új dizájnról és Mini-LED kijelzőről is csiripelnek a madarak. Egy korábban publikált, koreai jelentés alapján később akár a 15 hüvelykes iPad Pro is bemutatkozhat, ám ha így is alakul, erre még nem érdemes az idén számítani. 

Gurman továbbra is úgy gondolja, hogy már márciusban leleplezik az iPhone SE frissítését, ami valószínűleg a jól megszokott, iPhone 6-alapú 4,7 hüvelykes tokozással érkezhet, egy másik forrás szerint pedig akár az 5G is ott lehet a repertoárjában. Ha viszont hihetünk Gurmannek, az Apple legolcsóbb mobilja nem egyedül érkezik: ugyanekkor mutatkozhat be az iPad Air 5 (a jelenlegit még 2020 őszén mutatták be), valamint egy drágább Mac mini vagy iMac, amit az októberben leleplezett M1 Pro chip hajthat.

Végezetül pedig érdemes kitérni az őszre jósolt AirPods Pro frissítésre is. A fejlett aktív zajszűréssel csábító vezeték nélküli fülest még 2019 szeptemberében mutatták be cupertinóiak, így két év elteltével teljesen reálisnak tűnik egy esetleges őszi generációváltás.

Így állunk tehát a Bloomberg jól értesült szakértője szerint, aki az AppleTrack nyilvántartása alapján 87%-ban szokott pontos előrejelzésekkel szolgálni. Ez ugyan közel sem zárja ki a tévedés esélyét, de bőven elég ahhoz, hogy egy igazán izgalmas évben reménykedjenek az almás márka rajongói.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.