Hirdetés

Rengetegen kikérték a Semmelweis MI-jének véleményét a bőrelváltozásaikkal kapcsolatban



|

Több mint 13 ezer ember kapott már diagnózist a mesterséges intelligenciától.

Hirdetés

Márciusban indult, és rögtön nagy sikert aratott a Semmelweis Egyetem és az AIP Labs együttműködésében elérhetővé tett felület, ahol egy mesterséges intelligencia is segít a felhasználók képeit vizsgálva diagnózist felállítani. A weboldal a vártnál is nagyobb forgalmat élvez, a Semmelweis Egyetem pedig most elárulta, hogy mennyi embernek segítettek az indulás óta.

Hirdetés

A beszámoló szerint összesen 22 ezer ember regisztrált az egyelőre ingyenesen elérhető szolgáltatás felületén, közülük pedig 13 ezren már kaptak is diagnózist a beküldött képeik alapján. A döntéstámogató rendszer nem egyedül dolgozik, a klinika szakorvosai is közreműködnek a folyamatban, ahol átlagosan 3-6 nap alatt kaphatnak a páciensek diagnózist.

A március 24-től folyó tesztidőszakban 88 melanómát talált a rendszer, amit utána orvos is hitelesített, az MI minden esetben helyes diagnózist állított fel.

A rendszer kifejlesztő magyar cég, az AIP Labs július 15-ig nyitva tartja a rendszer kapuit, addig naponta 200 fotót vizsgálnak majd meg, ezután azonban pluszköltséges szolgáltatásként lesz csak elérhető, a társadalombiztosítás nem fedezi majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.