Hirdetés

Rengetegen panaszkodnak az iOS 16.2 problémáira



|

Nagyon rosszak az Apple legújabb mobil operációs rendszerének visszajelzései.

Hirdetés

Az Apple szeptemberben tette elérhetővé az iPhone-okat hajtó iOS operációs rendszer 16-os verzióját, ami ezúttal nem csak egy alibizős frissítés volt, hiszen az új kiadás rengeteg változtatást hozott a platformra, köztük az átszabható záróképernyőkkel, a szinkronizált webböngészős bővítményekkel és a jelszavakat felváltó jelkulcsokkal.

Eddig minden rendben ment, viszont négy hónappal az iOS 16 rajtja után megérkezett az iOS 16.2, és ennek telepítését követően rengetegen panaszkodnak az operációs rendszerrel kapcsolatos problémákra.

Hirdetés

A hibák listája hosszú és változatos: egyebek mellett borzalmas üzemidőről, lefagyó és összeomló alkalmazásokról, megbolonduló főképernyőről és kezelőfelületről, a Spotlight-keresés működésképtelenségéről, a HomeKit-kiegészítőkkel kapcsolatos gondokról és a CarPlay bugjairól szólnak a beszámolók. Egy témába vágó Reddit-posztban számos háborgó kommentet találni, de a Twitter #iOS 16-os hashtagjére keresve és az Apple támogatási oldalán is sok bosszús hangvételű poszt árulkodik a helyzetről.

A hibák pedig nem csak a régebbi készülékek (az iOS 16 egészen a 2017-ben megjelent iPhone 8-ig telepíthető) tulajdonosait sújtják, hanem a friss iPhone 14-szériára befizető vásárlókat is. Az Apple ugyan decemberben kiadott egy nagy frissítést, az iOS 16.2-t, ám a kommentárok alapján ez sem javított a helyzeten. A teljes képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy olyanok is vannak, akiknél nem alakult ilyen rázósan a váltás, a szerkesztőségi tapasztalataink alapján például nem tudjuk alátámasztani, hogy az iOS 16 kiugróan rosszabb lenne az elődjénél.

A pórul járt felhasználók következő reménysége az iOS 16.3, amelynek már zajlik a bétatesztje, így valószínűleg legkésőbb a tavasz során, egyes értesülések szerint már a jövő héten élesedik a frissítés. A cupertinóiak pedig addig akár kisebb fixekkel is jelentkezhetnek az iOS 16.2-höz, de az már biztos, hogy az aktuális főverzió nem az Apple legjobban sikerült operációs rendszerei között fog bevonulni a történelembe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.