Hirdetés

Reszkethet a YouTube, klipekkel bővült a Spotify



|

Rástartolt a videós piacra a legnagyobb zenestreaming szolgáltató.

Hirdetés

A havi 1790 forintért elérhető YouTube Premium nemcsak a reklámmentességet és a háttérben történő mobilos lejátszást tartalmazza, hanem a YouTube Music zenestreaming szolgáltatást is, ami ugyan nem rendelkezik olyan szerteágazó funkciókkal, mint a piacvezető Spotify, de a hétköznapokban simán kiszolgálhatja az átlag felhasználók igényeit, és még videókat is kínál.

A svéd konkurens viszont most úgy döntött, hogy ledolgozza ezt a lemaradást, és ugyancsak klipekkel dobja fel a repertoárját.

Hirdetés

A Spotify a saját blogján jelentette be, közölve hogy a funkció csak a Premium tagság előfizetőinek jár, egyelőre béta verzióban. Ennek megfelelően erősen korlátozott a videós kínálat, a listán olyan nevekkel, mint Beyoncé, Dua Lipa, Doja Cat , Charli XCX, RAYE vagy  Reneé Rapp. Amennyiben a felhasználó egy olyan dalba botlik, amihez klip is rendelkezésre áll, a lejátszás közben megjelenik a videóra való átugrás lehetősége, erről pedig bármikor visszaállhatunk a puszta hangsávra.

A klipek akár teljes képernyős üzemmódban is lejátszhatók, valamint meg is lehet osztani őket, és közvetlenül a Spotify szerverein vannak, vagyis nem külsős szolgáltatók anyagai kerültek beágyazásra. A funkció Androidon és iOS-en is elérhető, viszont csak 11 országban, köztük Nagy-Britanniával, Németországgal, Olaszországgal, Hollandiával, Lengyelországgal, Svédországgal, Brazíliával, Kolumbiával, a Fülöp-szigetekkel valamint Indonéziával és Kenyával.

A Spotify ugyan nem közölte, hogy tervezné a videoklipek regionális elérhetőségének kiterjesztését, ám nem lennénk meglepve, ha az esetleges biztató felhasználói statisztikák végül erre ösztönöznék a szolgáltatót. A svédek egyébként ezzel nemcsak a YouTube nyomába erednek, korábban ugyanis az Apple Music és a Tidal is videókkal bővítette a kínálatát.

Mostanság nem ez a Spotify egyetlen újdonsága: nemrég egy másik funkcióval is bővült a platform, ami zenékkel válaszolja meg az élet kis- és nagy kérdéseit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.