Hirdetés

Retró kvíz: mennyire emlékszel a Commodore 64-re?



|

Sokunknak volt anno Commodore 64-e, de vajon ennyi év távlatából mennyire vagyunk még képben ezzel legendás számítógéppel?

Hirdetés

Kvízünk eredetileg 2021 februárjában jelent meg, de cseppet sem veszített aktualitásából, így újra megosztjuk veletek. 

Retro kvízsorozatot indítunk, amelyben időről időre a techvilág emlékezetes pillanatait, klasszikus masináit, legendás szoftvereit vesszük majd elő. Remek kis agytorna lesz ezeket a kérdéssorokat kitölteni, tökéletes eredménnyel pedig teljesen bizonyos, hogy csak a legdurvább retro-mesterek zárják majd a kvízeket. 

Első körben az 1980-as évek kultikus számítógépével, a Commodore 64-gyel foglalkozunk, ennek kapcsán találtok meg alább tíz ravasz vagy épp teljesen egyszerű kérdést - nyilván embere válogatja, hogy kinek melyik kategóriába esnek ezek a talányok.

Hirdetés

A kvíz menete pofonegyszerű: összesen tíz kérdést kaptok, mindegyiknél négy felkínált válaszlehetőséggel. Egyetlen helyes megfejtés létezik minden kérdésre, nektek ezt kell megtalálnotok és rákattintanotok. A kérdéssor végén látni fogjátok, összesen hány pontot értetek el, ezzel nyugodtan büszkélkedjetek majd el lent, a kommentek között is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.