Hirdetés

Robotkutyával erősít egy osztrák erőmű



|

Tudjuk mire gondoltok, de ennek a robotnak tényleg gyakorlati haszna is lesz az erőműben.

Hirdetés

Nem mindennapi történetről számolt be a Wien Energie; a vállalat simmeringi erőművének csapata egy robotkutyával bővült, ami a számos különleges érzékelőjével hasznos tagja lesz több munkafolyamatnak.

Az Energy Dog névre keresztelt eszköz több mint 800 ezer bécsi háztartás zavartalan működését felügyeli majd.

Hirdetés

Az Energy Dogot a Boston Dynamics-től rendelte a Wien Energie, akik most egy 42 kilós és majdnem 1 méter magas kutyával lettek gazdagabbak. A robot 6 km/h-val képes haladni, lépcsőzik, kikerüli az akadályokat és ahogy azt már sok Boston Dynamics videóban láthattuk, ha elesik, segítség nélkül képes felpattanni.

A gép jelenleg a betanulási periódusban van, az erőmű területén járkál, hogy a benne működő MI minél jobban feltérképezze a leendő munkaterületet. Ezt elősegítendő, az erőművet is fejlesztik, minden ajtót önműködővé alakítanak, továbbá a Wi-Fi hálózatot is fejlesztik, hogy az az egész területen zökkenőmentesen elérhető legyen.

A robotkutya 2023-tól teljesít majd aktív szolgálatot. A feladata az lesz, hogy ellenőrzéseket végezzen az erőmű teljes területén, rendellenes zajokat, furcsa anomálikat keresve. Ebben a testére szerelt hang- és szagérzékelők, továbbá a 17 féle kamera lesz majd a segítségére.

Ugyan az üzemideje nem lesz túl magas, egy üzembejárás után két órát kell töltenie, rendkívül hasznos lesz még vészhelyzet esetén, ekkor ugyanis, ahelyett, hogy embert kellene küldeni egy veszélyes zónába, a robot is elvégezheti a kárfelmérést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.