Hirdetés

Rossz hírünk van, ha PS5-öt szeretnél karácsonyra



|

A jelek szerint a vártnál is nehezebb lesz hozzájutni a Sony konzoljához.

Hirdetés

A next-gen konzolok tavalyi rajtjakor még akadtak bizakodó kommentelők, akik úgy vélték, hogy felesleges beszállni az első készletek körüli tolongásba, mert néhány hónap után a boltok polcairól is kényelmesen leemelhetjük majd az új gépeket.

A valóság sajnos kiábrándítóbban alakult, hiszen aki az ajánlott fogyasztói áron, raktárról szeretne Xbox Series X-et vagy PlayStation 5-öt, az még egy év elteltével is kénytelen türelmet tanúsítani. A Sonynál pedig a következő hónapok során még romolhat is a helyzet, a Bloomberg friss jelentése szerint ugyanis a japánok nem tudnak annyi gépet gyártani, mint amennyivel előzetesen kalkuláltak.

Hirdetés

A lap úgy tudja, hogy a Sony nemrég módosította az aktuális pénzügyi évre szóló előrejelzését, így a korábban várt 16 millió helyett csak 15 millió PlayStation 5 készülhet a 2021 áprilisától 2022 márciusáig tartó időszakban. Első blikkre ez ugyan nem tűnik jelentős különbségnek, de ha figyelembe vesszük, hogy az ünnepi szezon még "békeidőben" is húzós szokott lenni a készletek szempontjából, van miért aggódniuk azoknak, akik PS5-öt szánnak a fa alá.

Ráadásul nem a Sony portékája lesz az egyetlen ritkaság a karácsonyi szezonban, hiszen nemrég a Nintendo is csökkentette a Switch célszámait, az eredetileg decemberi megjelenésre időzített Steam Deck pedig egyáltalán nem kerül piacra az idei évben.

Az okok mindenhol ugyanazok: a chipek, az egyéb alkatrészek és az alapanyagok globális hiánya, a beszállítói láncok túlterheltsége. Nem lehet tehát elég korán kezdeni az ajándékvásárlást, vagy érdemes olyan termékek mellett dönteni, melyekbe nem kell processzor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.