Hirdetés

Rossz útra vitte őket a Google Maps, majdnem odaveszett egy ausztrál család



|

Nem mindig jó ötlet vakon követni a telefonos navigáció utasításait.

Hirdetés

Talán nem csak a The Office című sorozat rajongói ismerik a széria egyik sokat emlegetett jelenetét, amelyben az ügyefogyott főnök, Michael Scott egy tóba vezeti a Chrysler Sebringjét, csak mert a beépített navigáció erre utasítja. "Poénnak elmegy, de a valóságban sosem történhetne ilyesmi" - gondolhatnánk, és azzal a lendülettel rögtön tévednénk is egy hatalmasat.

Az ausztráliai Új-Dél-Wales rendőrsége ugyanis a napokban számolt be róla, hogy helikopterrel kellett megmenteniük egy négytagú családot, akik a sivatagban ragadtak, miután a Google Maps egy földútra vitte őket az autópályáról.

Hirdetés

A Hyundai Tucson típusú gépjárműben egy 27 éves és egy 50 éves nő, valamint egy 2 és egy 4 éves gyermek tartózkodott. A család keresése azt követően kezdődött el, hogy nem érkeztek meg a packsaddle-i úti céljukhoz, ahová a megelőző napon indultak el Queenslandből. Az eltűntek után nagy erőkkel folyt a számos régiót lefedő kutatás, amelybe több ausztrál hatóság és önkéntesek is becsatlakoztak.

A rendőrség légi egysége végül Tibooburától 50 km-re lelte meg a családot, amely akkor már két napja vesztegelt a sivatagban az elakadt autóban. A kiszáradt családtagokat a helikopterrel utazó mentőstiszt látta el, szerencsére egyiküknek sem esett komoly baja.

A 7News tévécsatornának nyilatkozva az anya elmondta, hogy térerő híján megpróbáltak gyalogosan visszatalálni a civilizációba, ám nem jártak sikerrel. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a családnál mindössze egyetlen liter víz volt, amit csak egy tócsából sikerült utántölteniük, éjszaka pedig a sivatagi hideget is át kellett vészelniük.

Sokan emlékezhetnek rá, hogy az ausztrál hatóságoknak már 10 éve is meggyűlt a bajuk a navigáció által megvezetett sofőrökkel: akkor az Apple frissen kiadott térképszolgáltatása okozott galibát, amely életveszélyes helyzetekbe terelte az óvatlan felhasználókat, ezért a rendőrség hivatalos figyelmeztetésben igyekezett lebeszélni az állampolgárokat a botrányos állapotban kiadott szoftver használatáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.