Hirdetés

Rövidesen csak a Chrome internetes áruházából telepíthetünk kiegészítőket



|

A Google böngészőjéhez hamarosan csak egyetlen forrásból lehet majd telepíteni a beépülőket.

Hirdetés

A böngészőkbe telepíthető kiegészítőkkel gyakorlatilag bármire képessé tehetjük azokat: blokkolhatjuk a reklámokat, dokumentumokat menthetünk, módosíthatjuk a kezelőfelületet, vagy éppen kényelmesen kezelhetjük a jelszavainkat. 

Hirdetés

Mindenkinek vannak kedvencei, és ha valaki Google Chrome-ot használ, akkor remélhetőleg a Chrome internetes áruházból telepítette azokat. Ellenkező esetben problémákba ütközhet, ugyanis a Google az idei év végétől kezdve blokkolja azoknak a beépülőknek a Chrome-ba való telepítését, amelyek nem a Chrome internetes áruházából származnak. 

A vállalat azért lépi ezt meg, hogy véget vessen a panaszoknak, amelyek szerint a felhasználók a kéretlen beépülők miatt váratlan változást tapasztalnak a használati élményben.

Szeretnék meggátolni, hogy az emberek véletlenül kiegészítőket telepítsenek, amikor linkekre kattintanak a weboldalakon. A Google szerint ráadásul jóval kisebb az esélye, hogy egy kiegészítőt törölnek, ha az a Chrome internetes áruházból lett letöltve. A Google 2013-ban egyébként már lépett hasonlót, de most már az inline telepítést is blokkolja. 

A változtatást három lépcsőben vezetik be. Mostantól az újonnan kiadott kiegészítők új lapon irányítják a Chrome internetes áruházába a felhasználókat. Szeptember 12-től nem lehet majd meglévő kiegészítőt telepíteni az áruház nélkül. A decemberre várható Chrome 71 pedig az inline telepítést is blokkolja. 

A legtöbben örülhetnek majd az újításoknak, de persze a haladóknak és a fejlesztőknek fejfájást okoz a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.